-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 25

Minint Kovos su smurtu prieš moteris dieną SADM ragina rengtis oranžiniais drabužiais

Ketvirtadienį minint Tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) kviečia organizacijas nušviesti savo pastatus oranžine spalva, o gyventojus rengtis oranžinės spalvos drabužiais ir taip išreikšti nepakantumą smurtui prieš moteris.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

„Smurtas prieš moteris ir mergaites yra viena sistemingiausių ir labiausiai pasaulyje paplitusių žmogaus teisių pažeidimų. Smurtas prieš moteris – efektyvus būdas jas kontroliuoti, neleidžiant visaverčiai dalyvauti visuomenės gyvenime, siekti savo tikslų, išreikšti nuomonės“, – sako Moterų informacijos centro programų vadovė Rugilė Butkevičiūtė.

Jos teigimu, tiksliai suskaičiuoti, kiek moterų patiria smurtą artimoje aplinkoje neįmanoma, pasaulyje šis rodiklis siekia apie 25–30 procentų.

Moterų informacijos centro užsakymu atliktos visuomenės nuomonės tyrimų duomenimis, per 23 proc. Lietuvos moterų nurodė patyrusios smurtą.

Policijos departamento duomenimis, pernai šalyje sulaukta daugiau kaip 58 tūkst. pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje, o dauguma nukentėjusiųjų – moterys.

Pasaulio banko duomenimis, smurtas prieš 15–44 metų moteris sukelia daugiau mirčių ir sunkesnę negalią nei vėžys, eismo nelaimės, maliarija ir karas kartu sudėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius