-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 10

Minios užpultas S.Jovaiša: „Ištepliojo, apspardė mašiną, nulaužė veidrodėlį“

Pasibaigus neeiliniam Seimo posėdžiui, Seimą apjuosę protestuotojai savo nepasitenkinimą nukreipė į politikus – neleido palikti rūmų, šaukė, gadino automobilius. Parlamentaras Sergejus Jovaiša 15min tvirtino, kad jam pavyko išvykti tik iš antro karto – protestuotojai metė į jį vėliavą, apspardė automobilį, nulaužė veidrodėlį.
Mitinguotojai priartėjo prie Seimo
Mitinguotojai priartėjo prie Seimo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo narys Sergejus Jovaiša 15min pasakojo po Seimo posėdžio išėjęs važiuoti namo ir norėjęs taikiai pasikalbėti su protestuotojais.

„Bandžiau kalbėtis su žmonėmis, klausti ko nori, bet negavau nė vieno normalaus klausimo. Pagrindinis puolimas buvo, kad verčiate skiepytis ir nesusitvarkote su migrantais. Kažką išaiškinti, kad jie suprastų, buvo neįmanoma“, – teigė parlamentaras.

Jis tvirtino tuomet automobilių aikštelėje sėdęs į mašiną, bet vos pajudėjo, minia jį apsupo.

„Pradėjo daužyti mašiną, atsidariau langą ir gavau pastabą, kad važiuoju, kur yra žmonės. Sakiau, kad tai automobilių aikštelė, šaligatviais vaikščiokite. Ištepliojo mašiną, nulaužė veidrodėlį, apspardė automobilį“, – sakė politikas.

Tuomet jis tvirtino vėl išlipęs pasikalbėti su žmonėmis, bet to padaryti buvo neįmanoma. Politiką minia stvarstė už švarko, rankų.

„Klyksmas, isterija ir kas penktas su rimtu kvapu, apsvaigę nuo alkoholio, akys krauju pasruvę.

„Klyksmas, isterija ir kas penktas su rimtu kvapu, apsvaigę nuo alkoholio, akys krauju pasruvę. Priėjo policijos pareigūnai, pasakė, kad nesaugu ten būti ir einam į vidų. Einant į nugarą man sviedė Lietuvos vėliavą. Atsisukau, norėjau sureaguoti, bet policija nebeleido, sakė nepasiduoti provokacijoms ir eiti į vidų“, – įvykius perpasakojo S.Jovaiša.

Seimo rūmus politikas paliko tik apie pusę devynių, kai minia prasisklaidė.

VIDEO: Protestuotojai apjuosė Seimą skanduodami „Laisva Lietuva“ ir „Seimą lauk“

„Teko pralaukti, vėliau jie gavo naują traukos objektą ir didžioji dalis minios nuo durų nuėjo. Ten buvo policijos pareigūnų, tai tiesiog nurodė žmonėms daugiau neblokuoti ir leisti pravažiuoti. Tą ir padariau“, – pasakojo politikas.

Jis tvirtino, kad pats sužeistas nebuvo, tačiau automobilis apgadintas.

„Automobilis apniurkytas, bet važiuoja ir tiek“, – sakė S.Jovaiša.

Politikas tvirtino, kad protestuotojų elgesys buvo neadekvatus – demonstrantai, teigiantys, kad kovoja dėl žmonių teisių, nesileido į jokias kalbas.

„Jokių kalbų negali vykti – rėkė „pakarsime“, ant mano kolegų dar baisesniais žodžiais, kurių lietuvių kalbos žodyne nelabai rasi. Liūdnas vaizdas, nenori kalbėtis, ir nenori visiškai girdėti. Turi savo užprogramuotas tezes, kažkokius sugalvotus mitus, transliuoja, kaltina viskuo Vyriausybę, Seimo narius. Aš tikrai pats matau, kad tai organizuoti dalykai“, – protestuotojų elgesį įvertino S.Jovaiša.

„Mes neturėjome nė šešėlio baimės, tiesiog buvo didžiulis nusivylimas neadekvačia vadinamų demonstrantų reakcija. Mane labai nustebino ir nuvylė, kad nemoka kultūringai, civilizuotai reikšti nei minčių, nei norų, tiesiog yra kaltinimai, kurie kažkieno surašyti, išdalinti ir transliuojami“, – apibendrino politikas.

Su agresyviu protestuotojų elgesiu susidūrė ir kiti politikai – Seimo narys Andrius Navickas kurį laiką sėdėjo minios apsuptame automobilyje, susilaukė užgauliojimų, agresyviai nusiteikę protestuotojai buvo apsupę ir iš Seimo išėjusį Lauryną Kasčiūną.

VIDEO: Seimo narys K.Bartoševičius išėjo pasikalbėti su protestuotojais
VIDEO: Paulius Saudargas kreipėsi į protestuotojus prie Seimo: darom viską, ką galim dėl jūsų
VIDEO: Malšinti prie Seimo kilusių neramumų atvyko riaušių policija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius