Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Ministerija finansuos daugiau vaikų dienos centrų

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiais metais finansuos 285 skirtingose šalies savivaldybėse išsidėsčiusių vaikų dienos centrų veiklą.
Vaikų dienos centras – dažnai vienintelė saugi ir pastovi stotelė kintančiame vaikų, iš socialinės rizikos šeimų, gyvenime.
Vaikų dienos centras – dažnai vienintelė saugi ir pastovi stotelė kintančiame vaikų, iš socialinės rizikos šeimų, gyvenime.

Lyginant su pernai, papildomai bus finansuojami 36 naujai įsteigti centrai.

Iš viso ministerija vaikų dienos centrų projektams finansuoti 2017 metais skirs 3,6 mln. eurų. Naujai įsteigtų centrų projektams finansuoti skirta apie 0,5 milijono eurų, nurodo ministerija.

„Pagalba šeimai – prioritetas, kuriam turime skirti didžiausią dėmesį, o išplėsdami vaikų dienos centrų tinklą, padėsime dar didesniam skaičiui šeimų. Tikimės, kad naujai įsteigtuose vaikų dienos centruose dienos priežiūros ir ugdymo paslaugas šiemet papildomai gaus apie tūkstantį vaikų“, – pranešime teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Pernai ministerijos finansuojamus vaikų dienos centrus lankė 7690 vaikų.

Šiuo metu vaikų dienos centrus gali lankyti visi vaikai, kuriems reikalingos dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugos. Centruose vaikams teikiama pagalba ruošiant pamokas, organizuojamas nemokamas nuolatinių vaikų dienos centro lankytojų maitinimas, laisvalaikio užimtumas, teikiamos socialinės, psichologinės, krizių įveikimo pagalbos ir kitos paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius