-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 14

Ministerija: galimybių pasas atvertų maitinimą viduje, leistų renginius, asmenines šventes

Vyriausybei ruošiantis svarstyti vadinamojo galimybių paso įteisinimą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad jis leistų teikti maitinimo paslaugas viduje, rengti didesnius renginius viduje ir lauke, taip pat atvertų sporto klubus didesniam žmonių skaičiui bei leistų asmenines šventes, jei dalyvauja daugiau nei du namų ūkiai.
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms
Vilnius sušvelnėjus karantino sąlygoms / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip teigiama ministerijos parengtoje koncepcijoje, elektroninis dokumentas užtikrintų, kad asmuo yra pasiskiepijęs, persirgęs ir turintis imunitetą arba turintis neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Ministerijos teigimu, testavimui tiktų greitieji antigeno testai arba PGR, testas galėtų būti vienkartinis arba atliekamas periodiškai, o testavimą apmokėtų valstybė.

Pasą per dvi–tris savaites turėtų parengti Registrų centras, valdantis e.sveikatos sistemą. Vėliau jis galėtų būti integruotas į Europos Sąjungos planuojamą imuniteto sertifikatą.

Šiuo metu draudžiami visi kultūros, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai, neveikia restoranai, kavinės (išskyrus maistą išsinešti) ir kitos maitinimo įstaigos, pasilinksminimo vietos, kazino ir lošimų punktai, taip pat sporto klubai, poilsio vietos, baseinai, teatrai ir kino klubai.

Prekybos centruose negali veikti didžioji dalis parduotuvių. Jos veikia tik kaip prekių atsiėmimo punktai. Su apribojimais gali dirbti kirpyklos, grožio salonai, muziejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius