Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

Ministerija nepritaria siūlymui darbuotojus skatinti socialinėmis iniciatyvomis

Finansų ministerija nepritaria Seimo narių siūlymui, kad darbdaviai galėtų darbuotojus skatinti vadinamosiomis socialinėmis iniciatyvomis – nuo sporto klubo iki vestuvių apmokėjimo.
Lietuvos Respublikos finansų ministerija
Lietuvos Respublikos finansų ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialdarbiečių Algirdo Butkevičiaus ir Irenos Šiaulienės parengtomis Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisomis siekiama paskatinti įmones imtis socialinių iniciatyvų, tačiau, pasak ministerijos, darbdaviai jau dabar, taikant mokesčių lengvatas, gali skatinti darbuotojų motyvaciją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius ir Irena Šiaulienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius ir Irena Šiaulienė

Tuo metu siūlomos naujos gyventojų pajamų mokesčio lengvatos, ministerijos teigimu, savo esme neatitiktų Vyriausybės programos, dėl jų valstybė netekų apie 25 mln. eurų per metus.

„Kadangi siūlomas ženklus neapmokestinamųjų pajamų išplėtimas, padidėtų tikimybė, kad darbdaviai, sumažinę darbuotojams mokamus atlyginimus pinigais, dalį darbo užmokesčio mokėtų gyventojų pajamų mokesčiu ir valstybinio socialinio draudimo įmokomis neapmokestinamomis natūrinėmis išmokomis, dėl ko valdžios sektoriaus biudžetas netektų pajamų“, – pabrėžia ministerija.

A.Butkevičius ir I.Šiaulienė siūlo, kad nuo 2019 metų gyventojų pajamoms, gautoms natūra, būtų nebepriskiriamos ir todėl neapmokestinamos reabilitacijos išlaidos.

Taip pat gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvatą siūloma taikyti, kai darbdaviai sumokėtų už darbuotojų vaikų stovyklas, lopšelius ir darželius, būsto paskolų palūkanas su sąlyga, jei tai būtų numatyta įmonės kolektyvinėje sutartyje ar įmonės bei jos darbuotojų atstovų susitarime.

Panaši pataisa buvo teikta 2016 metais, bet Finansų ministerija jai nepritarė. Tada siūlyta GPM neapmokestinti darbdavių apmokamų sporto ir sveikatinimo paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius