-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

Ministerija nuo pareigų mėnesiui nušalino Panevėžio ligoninės vadovą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) trečiadienį nuo pareigų nušalino VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovą Ivaną Dorošą. Ministerija tokį sprendimą teigia priėmusi po to, kai gavo informacijos apie galimus I.Dorošo darbo drausmės pažeidimus. Dėl jų SAM pradėjo tyrimą.
Ivanas Dorošas
Ivanas Dorošas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

SAM teigimu, ligoninės direktorius tyrimo komisijai, kurią sudaro korupcijos prevencijos specialistai ir SAM teisininkai, iki lapkričio 6 dienos turi pateikti atsakymus į jam pateiktus klausimus.

„Spragų I.Dorošo veikloje randama nebe pirmą kartą. Rugsėjo pradžioje SAM atlikto tyrimo pagrindu konstatuota, kad dėl I.Dorošo, kaip reorganizuotos ligoninės teisių ir pareigų perėmėjo, ir šiuo metu ligoninės vadovo, neveikimo atsirado neigiamų padarinių“, – pranešime žiniasklaidai rašo SAM ir priduria, kad I.Dorošas gautą įspėjimą apskundė Darbo ginčų komisijai.

2016-ųjų gruodį Panevėžio apygardos teismą pasiekė didelės apimties byla, kur Panevėžio ligoninės direktorius I.Dorošas kaltinamas padaręs baudžiamajame kodekse įvardytas nusikalstamas veikas, susijusias su piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu, nusikalstamu būdu įgyto turto ar pinigų legalizavimu, turto iššvaistymu ir kyšininkavimu.

Nagrinėjant bylą, kaltinamajam buvo paskirtos kardomosios priemonės – užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumento paėmimas. Ligoninės vadovas taip pat laikinai buvo nušalintas nuo pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius