Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 09

Ministerija siūlo teistiems už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus uždrausti su jais dirbti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo, kad už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus teisti asmenys visam gyvenimui prarastų teisę ne tik dirbti su jais, bet ir savanoriauti įvairiose vaikų organizacijose.
Lėlė
Lėlė / 123FR nuotr.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą norima papildyti nuostata, kuria būtų aiškiai ir tiesiogiai uždrausta asmenims, teistiems už nusikaltimus vaikų seksualinio apsisprendimo laisvei ar neliečiamumui, dirbti bet kokį darbą vaikų socialinėse, sveikatos priežiūros, sporto, švietimo įstaigose ir organizacijose, verstis individualia veikla, jeigu ji tiesiogiai susijusi su prižiūrimų vaikų auklėjimu ar jų saugumo užtikrinimu.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, tikimasi, kad taip sumažėtų seksualinio smurto prieš vaikus atvejų ir jų rizika. Taip pat siekiama įtvirtinti, kad į darbą priimami asmenys pateiktų darbdaviams pažymą iš Vidaus reikalų ministerijos, kad nebuvo teisti už nusikaltimus vaikams, o norintieji gauti leidimą verstis individualia veikla, susijusia su vaikais, tokį dokumentą pristatytų Valstybinei mokesčių inspekcijai

Paaiškėjus, jog į darbą priimtas asmuo nuslėpė, kad buvo teistas už nusikaltimus vaikų seksualinio apsisprendimo laisvei ar neliečiamumui, jis turėtų būti tuoj pat atleidžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius