-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 02 /10:34

Vilkaviškio meras: A.Bilotaitė neužsiminė, kad sprendimai dėl Kybartų – priimti

Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijos patvirtinto neteisėtų migrantų perkėlimo į buvusius Kybartų pataisos namus veiksmų planą, o pats procesas turėtų užtrukti nuo vieno iki pusantro mėnesio, sako teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska. Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka paskelbė apie tai trečiadienį kalbėjęsis su ministre Agne Bilotaite, tačiau ji esą neužsiminė, kad sprendimai jau priimti.
Migrantų kasdienybė Rūdninkų poligone
Migrantų kasdienybė Rūdninkų poligone / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vakar Vidaus reikalų ministerija ir Teisingumo ministerija patvirtino viso proceso planą“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė E.Dobrovolska.

„Manome, kad per menėsį, pusantro galėtume tai realizuoti tam, kad žiemą (...) migrantai galėtų pasitikti ne palapinėse“, – pridūrė ji.

Į uždarymui ruošiamus Kybartų pataisos namus migrantai šaltuoju laikotarpiu bus perkelti iš palapinių Rūdninkų poligone.

Jiems žadama užtikrinti šildymą, elektrą, interneto ryšį, tiekti vandenį ir karštą maistą.

E.Dobrovolskos teigimu, migrantų perkėlimo planas apima tris žingsnius.

Pirmiausia Vidaus reikalų ministerijai bus perduoti patys pataisos namų statiniai, kad atvykėliai negyventų teritorijoje, kur taikomas kalėjimo režimas.

Antru žingsniu apklausiami Kybartų pataisos namų darbuotojai, jiems siūloma pereiti dirbti į Marijampolės pataisos namus arba tapti pasieniečiais.

Paskutiniu etapu į kitas bausmių vykdymo įstaigas būtų perkelti nuteistieji.

Rajono meras: nežinojome, kad planas jau patvirtintas

Vilkaviškio rajono meras A.Neiberka feisbuke pranešė dėl situacijos Kybartuose trečiadienį telefonu kalbėjęs su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite.

„Apie priimtus sprendimus ministrė neužsiminė, pokalbis baigėsi tuo, kad šį penktadienį susitarėme susitikti Vilniuje, kur, dalyvaujant ir Kybartų bendruomenės nariams, galėtume aptarti konkrečius planus.

Šiandien viešojoje medijoje perskaitome Teisingumo ministerijos ministrės Evelinos Dobrovolskos pareiškimus, kad ministerijos jau vakar patvirtino migrantų perkėlimo planą į Kybartus, o pataisos namai galutinai yra ruošiami uždarymui“, – piktinosi meras.

Jo teigimu, sunkiai suvokiama, kodėl sprendimų priėmėjai apie jau priimtus planus nesugebėjo ar nenorėjo atskirai informuoti nei rajono savivaldos, nei Kybartų bendruomenės, o visą informaciją turime tik iš žiniasklaidos priemonių.

„Nepaisant to, ankstesnės pozicijos nepakeitėme ir rytoj kartu su Kybartų bendruomene dar kartą ją aiškiai išsakysime susitikime Vilniuje“, – rašė jis.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius