-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22

Ministerijos siūlo kompensuoti leidinių pristatymą ir miestuose

Leidėjams nerimaujant dėl Lietuvos pašto didinamų prenumeruojamų leidinių pristatymo, Susisiekimo ir Kultūros ministerijos siūlo, kad kompensacijos platintojui už tai būtų skiriamos ne tik kaimiškose vietovėse, bet ir miestuose.
Lietuvoje leidžiami žurnalai / Gretos Skaraitienės "ŽMONĖS Foto" nuotr.
Lietuvoje leidžiami žurnalai / Gretos Skaraitienės "ŽMONĖS Foto" nuotr.

Iš viso Lietuvos paštui būtų skiriama iki 10 mln. eurų kompensacijų: be jau skirtos 7,9 mln. eurų valstybės paramos 2023 metams bus numatyta iki 2,1 mln. eurų papildomų lėšų, antradienį pranešė Susisiekimo ministerija.

„Dėl numatomų tarifų didinimo leidėjai turės kelti periodinių leidinių prenumeratos įkainius. Prie veiksnių, skatinančių periodinės spaudos sektoriaus susitraukimą, prisideda žaliavų, išteklių – popieriaus, elektros energijos, kuro – ir su jais susijusių paslaugų kainų augimas, prasidėjęs jau 2021 metais. Visa tai žiniasklaidos segmentą daro pažeidžiamą. Tad mūsų tikslas – kad šioje situacijoje būtų išgirsti leidėjų ir skaitytojų interesai ir lūkesčiai, o gyventojams užtikrinta prieiga prie informacijos“, – pranešime sakė susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Susisiekimo ministerija pateikė tai numatantį Pašto įstatymo pakeitimų projektą. Jį Seimui numatoma teikti skubos tvarka gruodžio pradžioje. Priėmus įstatymą Vyriausybė patvirtins šios paslaugos didžiausių tarifų sąrašą.

Pasak A.Vaiciukevičiūtės, tikimasi, kad pakeitimas Seime bus priimtas ir įsigalios nuo 2023 metų sausio 1 dienos.

Tankiai gyvenamose savivaldybėse – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje – periodinių leidinių pristatymo paslaugos ir toliau bus teikiamos laisvos rinkos sąlygomis, siekiant išlaikyti konkurenciją.

Lietuvos paštui padidinus pristatymo įkainių savikainą mieste, kaip ir kaimiškose teritorijose, leidėjai siekia, kad valstybė numatytų kompensacijas už spaudos leidinių pristatymą ir miestuose bei didmiesčiuose.

Lietuvos pašto vadovė Asta Sungailienė BNS yra sakiusi, kad bendri įkainiai nuo kitų metų auga nuo 27 proc. iki trijų kartų, o pagrindinė to priežastis – augantis darbo užmokestis ir kitos sąnaudos bei ateities prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius