Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 05

Ministerijų atstovai aptarė Ebola karštligės protrūkį vakarų Afrikos šalyse

Sveikatos apsaugos viceministras Erikas Mačiūnas susitiko su Užsienio reikalų viceministru Rolandu Kriščiūnu ir Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių specializuotų įstaigų vadovais, kitais specialistais. Susitikimo metu buvo aptartos galimos grėsmės ir prevencinės priemonės Lietuvos piliečiams dėl Ebola hemoraginės karštligės protrūkio vakarų Afrikos šalyse.
Gydytojai dirba su surinktais Ebola viruso mėginiais.
Gydytojai dirba su surinktais Ebola viruso mėginiais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ebola hemoraginės karštligės protrūkis vakarų Afrikos šalyse tęsiasi. Susirgimai registruojami Gvinėjoje, Liberijoje, Sierra Leone, įvežtinis atvejis registruotas Nigerijoje. Ebola hemoraginė karštligė – tai sunki, dažnai mirtina žmonių, laukinių gyvūnų liga, kurią sukelia Ebola virusas.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro vertinimu, rizika, kad infekcija gali būti įvežta į Europos Sąjungos šalis bei rizika turistams užsikrėsti paveiktose šalyse yra labai maža.

Tai didžiausias kada nors registruotas Ebola viruso protrūkis, kuris nuo 2014 m. kovo mėnesio jau nusinešė per 700 žmonių gyvybių. Viruso plitimas nuo žmogaus žmogui vyksta per tiesioginį kontaktą su ligonio ar mirusiojo nuo Ebolos viruso krauju ir kūno skysčiais, ekskretais.

Rugpjūčio 4 d. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro vertinimu, rizika, kad infekcija gali būti įvežta į Europos Sąjungos šalis bei rizika turistams užsikrėsti paveiktose šalyse yra labai maža. Nepaisant to, siekiama, kad keliautojus pasiektų informacija, asmens sveikatos priežiūros įstaigos didintų savo budrumą.

Užsienio reikalų ministerijos viceministras Rolandas Kriščiūnas atkreipė dėmesį, jog Užsienio reikalų ministerija nerekomenduoja vykti į Vakarų Afrikos valstybes: Gvinėją, Liberiją ir Siera Leonę.

Pasitarimo dalyviai aptarė, kad ir toliau turi būti informuojami keliautojai, didinamas asmens sveikatos priežiūros įstaigų budrumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius