Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

Ministras A.Anušauskas – apie D.Sabonį Lietuvos kariuomenėje, tankus ir santykius su G.Landsbergiu

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pastaraisiais metais atsidūrė dėmesio centre – jis iškilo visuomenės apklausų reitingų viršūnėse, bet sulaukė politinių kirčių ne tik iš opozicijos, bet ir partijos bendražygių. Dabar jo darbotvarkėje – šauktinių reforma, ginkluotės pirkimai ir vokiečių brigados priėmimas. Ko laukti jaunuoliams ir kas vyks krašto apsaugos sistemoje, ministras išsamiai pakomentavo interviu BNS naujienų agentūrai.

Interviu temos

  • Šauktinių reforma
  • Vokietijos brigada
  • Tankų pirkimas ir oro gynyba
  • Santykiai su Gabrieliumi Landsbergiu

– Ministre, šią vasarą žiniasklaida mirgėjo nuo pranešimų, kad po NBA sezono atlikti karinės tarnybos prisistatė Suomijos krepšinio superžvaigždė Lauri Markkanenas. Šauktinių tarnybą atlieka ir korėjietiško popso žvaigždės BTS.

Aišku, šaukimo sistemos skirtingose šalyse yra skirtingos, bet Lietuvos krepšininkas Domantas Sabonis ne vienus metus yra atsidūręs šauktinių sąrašuose, tačiau, tikėtina, išvengtų tarnybos bet kokiu atveju, nes įrodytų, jog tarnaudamas devynis mėnesius patirtų didelę žalą. Naujoje Krašto apsaugos ministerijos siūlomoje šaukimo pertvarkoje tokią išimtį siūloma palikti. Kodėl?

– Nesakyčiau, kad siūloma palikti. Kiekvienas šauktinis turi teisę, jeigu negali tuo metu atlikti tarnybos, įrodyti galimą žalą. Tai aš negalėčiau patvirtinti, kad didelis uždarbis būtų ta priežastis, kuri leistų neatlikti šauktinių tarnybos, nes žmonės irgi kreipiasi su nemažais uždarbiais, įrodinėja, bet paskui vis tiek atlieka šauktinių tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius