Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 05

Ministras: A.Daunoravičius galbūt nebekuruos e. sveikatos

Sveikatos apsaugos ministras teigia, kad jo patarėjas Audrius Daunoravičius tikriausiai nebekuruos stringančios e. sveikatos sistemos projekto. Tai jis pareiškė po to, kai Seimo Antikorupcijos komisija antradienį paskelbė, kad A.Daunoravičius galbūt tarpininkavo tarp sistemos diegėjų ir ligoninių.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Greičiausiai ne (nebekuruos – BNS). Stengiamės neleisti netgi regimybei atsirasti, kad yra kažkokios problemos. Aišku, mums tai skausmingai kainuoja, nes kiekvienas pasikeitimas reiškia, kad nauji žmonės turi iš naujo gilintis į sritį (...) Tai nereiškia, kad patarėjas ką nors padarė negerai ar kažką galbūt protegavo. Tiesiog, jeigu kyla kokių abejonių, visuomet galima rasti sprendimus, kad visuomenei tų abejonių nekiltų“, – antradienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) žurnalistams kalbėjo Aurelijus Veryga.

A.Veryga patarėjo veiksmus linkęs paaiškinti su e. sveikata susijusiomis užduotimis.

„Jūsų paminėtam patarėjui buvo pavesta domėtis, kuruoti šią sritį. Tai, žinoma, kad jis susitikinėjo, ir važiavo į įstaigas, buvo bendraujama su diegėjais – nelabai įsivaizduoju kitą būdą sužinoti, kas vyksta e. sveikatos diegime, kaip sekasi“, – teigė ministras.

A.Verygos duomenimis, dabar ministerijoje nėra prielaidų pažeidimams, įgyvendinant e. sveikatos projektą.

„Bent jau aš nežinau tokių galimybių, kad kas nors galėtų pelnytis pačioje ministerijoje. Jeigu pagal Antikorupcijos komisijos tyrimą teisėsauga pradėtų tyrimus ir paaiškėtų daugiau detalių, bet šiandien net ir tų žmonių, kurie kuravo, – net ir man atėjus, – e. sveikatą, jos vystymą, diegimą, jie šiandien nebedirba, tai sudėtinga net ir tos dalykinės atsakomybės iš ko nors pareikalauti“, – sakė A.Veryga.

Ministras žada netrukus pranešti apie pokyčius jo komandoje ir jos narių kuruojamas sritis.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius teigia, kad A.Daunoravičiaus veiksmai kelia klausimų, nors ir nėra duomenų, kad jis būtų susijęs su viešaisiais pirkimais

40-ies verslo administravimo, marketingo ir prekybos vadybos išsilavinimą turintis A.Daunoravičius, koordinavęs A.Verygos rinkimų kampaniją, ministro patarėju dirba nuo sausio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius