Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

Ministras: bus vertinama Lietuvoje parduodamų elektrotechnikos prekių kokybė

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) artimiausiu metu ketina atlikti tyrimą dėl Lietuvoje parduodamų elektrotechnikos prekių kokybės, teigia teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.
Teisingumo ministerijoje vyko pasitarimas-diskusija dėl galimos dvigubos kokybės prekių
Teisingumo ministerijoje vyko pasitarimas-diskusija dėl galimos dvigubos kokybės prekių / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Šiandien vartotojų asociacijos turi skundų ir dėl elektrotechnikos nemažai, todėl siekdami išsklaidyti mitą arba jį patvirtinti, kad ir elektrotechnikos prekės yra prastesnės kokybės nei kitose valstybėse, mes atliksime preliminarų prevencinį tyrimą“, – BNS sakė ministras.

„Mes tirsime elektrotechnikos prekes Lietuvoje ir tų pačių gamintojų prekes kitose šalyse bei sulyginsime, ar visos detalės yra tos pačios sudėties ir panašiai“, – pridūrė jis.

Antradienį ministerijoje surengtoje diskusijoje problemą dėl elektrotechnikos prekių aptarė VVTAT, taip pat prekybos įmonių, prekybos ir vartotojų asociacijų atstovai.

Pasak ministro, tyrimo metu ruošiamasi sulyginti ir garantinį aptarnavimą bei jo kokybę, o tyrimo rezultatai bus pristatyti visuomenei.

„Buvo nuogąstavimų ir apie tai, kad Lietuvoje galbūt skiriasi ne tik prekių kokybė, bet ir garantinis aptarnavimas. Vartotojų teisių asociacijos akcentavo, kad dažnai nepakeičiamos prekės, per ilgai užtrunka remontas, nėra galimybių nusipirkti atsarginių dalių“, – teigė E.Jankevičius.

VVTAT susitikime įvardijo, kad vis daugėja skundų dėl pramoninių prekių kokybės, o pagal nagrinėjamų ginčų kiekį antroje vietoje yra elektronikos prekės.

„Neseniai darėme tyrimą dėl skalbimo miltelių, buvo gajus mitas, kad Lietuvoje pirkti skalbimo milteliai yra kitokios kokybės nei kitose šalyse. Deja, nepasitvirtino po atliktų tyrimų“, – tvirtino teisingumo ministras.

VVTAT duomenimis, 80 proc. atvejų skundžiamasi dėl elektrotechnikos gaminių kokybės ir daugiausiai – dėl išmaniųjų telefonų.

2017 metais Europos Sąjungos darbotvarkėje atsidūrė maisto produktų sudėties klausimas, kai Slovakija, Vengrija ir Čekija paviešino tyrimus, jog šiose šalyse parduodami maisto produktai yra prastesnės kokybės, nei tuo pačiu prekės ženklu parduodami produktai Vakarų Europoje.

Lietuvos institucijų tuo metu savarankiškai atliktas 33-ių tų pačių produktų sudėties tyrimas irgi atskleidė, kad dviejų trečdalių Lietuvoje ir Vokietijoje parduodamų prekių sudėtys skiriasi.

Maisto produktų gamintojai tvirtino, jog produktų sudėtys skiriasi ne mažinant jų kokybę, o taikantis prie skirtingų šalių vartotojų skonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius