Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Ministras Kęstutis Trečiokas: nuo 2016 metų – naujas saugomų teritorijų valdymo modelis

Nuo kitų metų sausio turėtų pradėti veikti naujas saugumo teritorijų valdymo modelis, tikisi aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad turėsime projektą gana greitai, per antrą pusmetį, ir visiškai naujas pradėti veikti nuo 2016 metų sausio 1 dienos“, – antradienį po susitikimo su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene žurnalistams sakė ministras.

Sritis – svarbi, bet skurdi

Anot jo, šiuo metu svarstoma, kaip racionaliausia būtų valdyti šiuo metu veikiančias 34 saugomų teritorijų direkcijas.

„Sritis labai svarbi, bet kartu ir skurdi. Trūksta finansavimo, ieškome, kaip racionaliau sutvarkyti valdymą. Nenorime pinigų sutaupyti, tai sričiai pinigų ieškosime tik daugiau, bet kai kurias funkcijas, sakysime, finansus, bendras funkcijas centralizuosime. Pačios teritorijos tikrai išliks, nieko mažinti, naikinti nesirengiame“, – pabrėžė K.Trečiokas. 

Modelis dar svarstomas

Jo tvirtinimu, tarp parengtų modelio variantų yra įvairių kraštutinumų – nuo to, kad niekas nebūtų keičiama iki visų direkcijų sujungimą į vieną.

Pats ministras teigė linkęs manyti, kad šalyje užtektų 8-12 direkcijų, kurios rūpintųsi saugomomis teritorijomis.

„Aš kaip ministras tikrai nelinkęs į vieną kraštutinumą, manau, kad jokiu būdu nereikia centralizuoti iki vieno. Reikia padaryti, kad ir valdymo prasme, ir susisiekimo prasme, ir specialistų, ir laboratorijų, kad visomis prasmėmis būtų racionalu, kad nebūtų išmėtyta, kad būtų viskas koncentruota ir kompetencijos reikalingos būtų visose teritorijose. Man atrodo, galėtų būtų 8-12 direkcijų“, – kalbėjo K.Trečiokas.

Praėjusių metų lapkritį Seimo Aplinkos apsaugos komitete ministerijos specialistai pristatė rengiamą saugomų teritorijų sistemos pertvarką – vienas iš pagrindinių siūlytų variantų buvo vietoj šiuo metu atskirai veikiančių direkcijų sukurti šešis arba aštuonis regioninius centrus.

Lietuvoje šiuo metu veikia 34 saugomų teritorijų direkcijos, jose įsteigtos 442 pareigybės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius