Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 22 /15:13

Ministras: Lietuvos Ukrainai perduotas bepilotis „Bayraktar“ jau vykdo kovines užduotis

Lietuvos Ukrainai perduotas bepilotis „Bayraktar“ jau vykdo kovines užduotis, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Bepilotis „Bayraktar“ Vanagas prieš kovines užduotis Ukrainoje. Daugiau detalių parašyti negalime, bet jis yra Ukrainos pajėgose ir vykdo kovines užduotis“, – savo feisbuko paskyroje rašė ministras.

Vėliau ministras pasidalijo iš Ukrainos gautais vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip „Bayraktar Vanagas“ sunaikina priešo taikinį.

Bepilotis kovinis dronas Ukrainą pasiekė liepos 8 dieną.

Pats orlaivis įvertintas 4,4 mln. eurų, ginkluotė – beveik 6,3 mln. eurų.

Krašto apsaugos ministerija už žmonių suaukotas lėšas orlaiviui pirko ginkluotę. Bepilotį Lietuvai nemokamai perdavė Turkijos įmonė „Baykar“.

Bepiločius gaminanti Turkijos įmonė orlaivį nusprendė perduoti po to, kai Lietuvos gyventojai surinko 5,9 mln. eurų jam įsigyti ir perduoti su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Atsiradus galimybei lėšas panaudoti kitur, orlaivio apginklavimui buvo skirti 1,5 mln. eurų, o likusi suaukota suma paramos rinkėjos „Laisvės TV“ sprendimu bus skirta kitoms priemonėms Ukrainai paremti.

Ukrainai perduodamam dronui suteiktas „Vanago“ vardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius