-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 02

Ministras Linas Linkevičius: Lietuva galėtų užblokuoti Karaliaučių, bet mūsų metodai ne tokie

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad Lietuva teoriškai galėtų užblokuoti geležinkelių eismą ar produktų gabenimą į Rusijai priklausančią Karaliaučiaus sritį, tačiau netaiko tokių metodų.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paklaustas, ar Vilnius gali imtis atsakomųjų priemonių Rusijos taikomai išsamiai Lietuvos vežėjų patikrai, L.Linkevičius interviu naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „Mes galėtume taikyti tokias pačias priemones.“

„Kaip žinote, Karaliaučius yra izoliuotas, geografiškai izoliuotas, taigi mes taip pat galėtume imtis priemonių kažką užblokuojant. Transportą, mes galėtume sustabdyti traukinius, ne tik traukinius, bet ir produktų tiekimą, bet ką. Teoriškai tai įmanoma. Tai nėra svarstoma, tai nėra mūsų mąstymo būdas ir metodas“, – kalbėjo ministras.

Tarp Lietuvos ir Lenkijos įsiterpusi Karaliaučiaus sritis su 430 tūkst. gyventojų neturi tiesioginio susisiekimo sausuma su pagrindine Rusijos dalimi.

Jau daugiau nei tris savaites Rusijoje problemų turi Lietuvos vežėjai – jiems taikoma sustiprinta krovinių patikra. Teigiama, kad ji gali trukti iki spalio 7-osios, nors anksčiau tikėtasi, kad ji baigsis rugsėjo 30-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius