Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

Ministras pratęsė patikrinimą dėl karinių sraigtasparnių remonto

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis iki vasario 8 dienos pratęsė patikrinimą dėl ketinimų du karinius sraigtasparnius remontuoti Rusijoje.
VSAT pilotai sraigtasparniu išskrido į Graikiją kovoti su nelegalia migracija
Sraigtasparnis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Krašto apsaugos ministras R.Karoblis pavedė Krašto apsaugos ministerijos Generalinei inspekcijai iki vasario 8 dienos papildyti tyrimą dėl sraigtasparnių „MI-8T“ kapitalinio remonto paslaugų pirkimo aplinkybių, įvertinant visų procese dalyvavusių pareigūnų veiksmus“, – BNS ketvirtadienį sakė ministro atstovė spaudai Vita Ramanauskaitė.

Vykstant šiam tyrimui nuo pareigų lapkritį buvo nušalintas Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audronis Navickas. Šį sprendimą jis yra apskundęs teismui. Karininkas lieka nušalintas, kol bus baigtas tyrimas, teigė V.Ramanauskaitė.

Tyrimas vyksta dėl pernai sudarytų sraigtasparnių remonto sutarčių. Jose buvo numatyta, kad sraigtasparnius remontuoti turėjusi „Helisota“ darbams ketina pasitelkti Rusijos įmonę.

Ankstesnė Krašto apsaugos ministerijos vadovybė teigė, kad nušalintas Karinių oro pajėgų vadas nesilaikė sprendimo paieškai ir gelbėjimui skirtus sraigtasparnius „Mi-8T“ remontuoti ne Rusijos įmonėse. Tuometinis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia, jog A.Navickas yra ministerijos ir kariuomenės vadovybei žadėjęs, jog remontas nevyks Rusijoje.

Sraigtasparnių siuntimas remontui į Rusiją buvo sustabdytas paskutinėje stadijoje, jis praėjo kelių krašto apsaugos sistemos pareigūnų filtrus. Lietuvos užsienio reikalų ministerijos teigimu, sraigtasparnių remontas Rusijoje būtų kirtęsis su Europos Sąjungos (ES) sprendimais dėl sankcijų Maskvai ir Lietuvos užsienio politika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius