Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 02

Ministras R.Palaitis dar kartą patvirtina: „Pasienietis sakė netiesą“

Praėjusią savaitę Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad „tarnybinis patikrinimas prieš Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos narį VSAT pareigūną Arvydą Jasaitį, LNK laidoje išsakiusį savo nuomonę apie gerokai (500 Lt) sumažėjusį atlyginimą, nutrauktas spalio 28 d., nustačius, jog pareigūnas sakė tiesą“.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad Vidaus reikalų ministerijai paprašius tarnybinio patikrinimo išvadų paaiškėjo, kad į viešumą pateikta netiksli informacijos interpretacija.

Tarnybinis patikrinimas ne nutrauktas, o tiesiog baigtas. Jame nėra teiginio, kad pareigūnas „melavo“ ar „sakė tiesą“. Tyrimas atliktas siekiant išsiaiškinti, ar A.Jasaitis nepažemino pareigūno vardo. Tyrimo išvadose teigiama, kad toks nusižengimas nepadarytas, o A.Jasaitis, ateityte kritikuodamas valdžios sprendimus, „remtųsi objektyviais ir tiksliais duomenimis, kad nekiltų prielaidų manyti, jog jis pažeidė valstybės tarnautojo etikos principus“. 

Viešumoje pasirodžiusi informacija neišsami, todėl klaidinanti. Atliekant tyrimą buvo nagrinėjami poros atskirų mėnesių atlyginimo duomenys, toks palyginimas – neobjektyvus. VSAT pareigūnų atlyginimų specifika tokia, kad atlyginimai kiekvieną mėnesį gali skirtis. Taip yra ir A.Jasaičio atveju, todėl objektyvu būtų lyginti kelių mėnesių ar visų metų vidurkį. 

„Tarnybinį patikrinimą atlikęs pareigūnas analizuoja 2008 m. rugsėjį ir spalį, juos palygindamas su 2009 m. rugpjūčiu ir rugsėju. Tai panašu į manipuliavimą skaičiais, kuriuo labai skubiai ir pasinaudojo profsąjungos. Jei jau kažką lyginame, tai lyginkime objektyviai. Pareigūnas laidoje tvirtino, kad jo atlyginimas nuo šių metų sausio sumažėjo 500 Lt. Ignalinos rinktinės vado atsiųstoje finansinėje ataskaitoje matau, kad tokio sumažėjimo nebuvo. Todėl aš laikausi tos pačios nuomonės – pasienietis TV laidoje sakė netiesą. Reikalausiu, kad VSAT šią istoriją pateiktų   objektyviai ir viešai. Jeigu reikės – ir su pareigūno atlyginimo paviešinimu. Tada visuomenei bus aišku“, – tvirtina ministras R.Palaitis.

Iš Ignalinos rinktinės vado Vladimiro Ščajevo ir šios rinktinės Finansų skyriaus vedėjos Laimos Sokolovienės pasirašytos pažymos apie pasieniečio (jaunesniojo specialisto) A.Jasaičio darbo užmokestį matyti, kad šio pareigūno vidutinis mėnesio atlyginimas (atskaičius mokesčius) 2009 m. per pirmus devynis mėnesius, palyginti su 2008 m. tuo pačiu laikotarpiu, buvo didesnės 154,51 Lt. Šio pareigūno 1–9 mėnesio atlyginimo vidurkis (atskaičius mokesčius) 2008 m. buvo 2490,48 Lt, o 2009 m. už tą patį laikotarpį – 2644,99 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius