Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 06

Ministras R.Palaitis siūlo trumpinti ne darbo savaitę, bet darbo dieną

Valstybinėse įstaigose turėtų būti trumpinama ne darbo savaitės, o darbo dienos trukmė. Tokį siūlymą Vyriausybei Vidaus reikalų profsąjungų prašymu pateikė Vidaus reikalų ministerija. Siūlymas taip pat derinamas su Teisingumo ir Finansų ministerijomis.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis dovanas pavaldiniams linkęs pirkti iš reprezentacijai skirtų lėšų.
Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis mano, kad darbo savaitės trumpinimas iki keturių dienų yra nereikalingas dalykas. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, šis siūlymas išgelbėtų vidaus reikalų sistemą nuo šių dienų maru vadinamo nedarbo.

Jis pastebėjo, kad darbo savaitės trumpinimas iki keturių dienų, kaip siūlyta anksčiau šią savaitę, yra nereikalingas dalykas. „Darbo užmokesčio fondas mažėja tik 10 proc., o visa darbo diena trumpinant darbo laiką būtų sutaupoma 20 proc. Tai yra per didelė ekonomija“, – aiškino R.Palaitis.

Ministro teigimu, toks sprendimas būtų ir gerokai lankstesnis – dėl darbo dienos trukmės darbdavys ir darbuotojas galėtų susitarti tarpusavyje. „Vienam padarei darbą nuo 10 val., kitam leidai anksčiau išeiti. Taip per piką būtų dirbama visu pajėgumu“, – tikino ministras. Esą kai kur darbo savaitę būtų galima trumpinti, pavyzdžiui, iki 38 valandų per savaitę.

„Jei darbą anksčiau baigsime, ir elektros galima būtų sutaupyti, nes Ignalinos atominę tuoj uždarys“, – juokavo ministras.

Vis dėlto jis priminė, kad kai kuriose įstaigose dėl tam tikros darbo specifikos bus žmonių, kuriems teks dirbti po visą darbo dieną visą savaitę. „Sprendimas, kas ir kiek turi dirbti, būtų paliekamas institucijų vadovams“, – kalbėjo R.Palaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius