Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 05

Ministras Raimundas Palaitis: premjeras Andrius Kubilius siūlė atsistatydinti, bet aš esu teisus

Sekmadienį transliuotoje Nemiros Pumprickaitės laidoje „Savaitė“ (LTV) vėl buvo diskutuota apie politinės kovos arena virtusį FNTT skandalą.
Andrius Kubilius, Raimundas Palaitis
Andrius Kubilius, Raimundas Palaitis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Laidoje dalyvavęs Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis prasitarė, jog buvo susitikęs su premjeru Andrium Kubilium. Susitikime dalyvavo ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas. Ministras leido suprasti, kad premjeras pasiūlė FNTT vadovus atleidusiam ministrui atsistatydinti. Jei šis nesutiktų, premjeras užsiminė apie interpeliaciją.

Tačiau ministras R.Palaitis dar kartą pakartojo, kad jaučiasi teisus ir nesigaili atleidęs iš pareigų FNTT vadovą Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. Pasak R.Palaičio, jo sprendimas pagrįstas Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu bei Vidaus tarnybos statutu.

Pirmadienį suplanuotame prezidentės Dalios Grybauskaitės ir premjero Andriaus Kubiliaus susitikime, ko gero, nebus išvengta ir FNNT skandalo temos. Prezidentė anksčiau yra sakiusi, kad ministras R.Palaitis pasielgė teisingai, o atleisti FNTT vadovai užsiima politikavimu.

FNTT vadovų atleidimo aplinkybes nagrinėjusi Seimo Antikorupcijos komisija siūlė V.Gailių ir V.Giržadą grąžinti į darbą, pareiškė nepasitikėjimą liberalcentristų deleguotu ministru Raimundu Palaičiu ir rekomendavo atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius