Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 20

Ministras: „Spartano“ gedimai atitinka egzistuojančias technines normas

Kariuomenės orlaivio „Spartan“ gedimai atitinka egzistuojančias technines normas, sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.
Raimundas Karoblis
Raimundas Karoblis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tikrai tie „Spartanai“ yra darbiniai arkliukai, kurie dirba kiekvieną dieną, ir jų užimtumas tikrai didelis. Jei pažiūrėti gedimus, kurie esantys, tai atitinka egzistuojančias technines normas“, – antradienį interviu Žinių radijui telefonu iš Briuselio sakė R.Karoblis.

Ministras pažymėjo, kad kariuomenės orlaivių užimtumas yra labai didelis, o jų pagrindinė paskirtis nėra aukštų pareigūnų pervežimas.

„Jų užimtumas tikrai yra didelis, skraidome ne tik ten, kur žiniasklaida labiausiai mato, t.y. kas susiję su aukštų pareigūnų pervežimu, bet jie vykdo nuolatinius pervežimus tiek Europoje, tiek už jos ribų pagal savo tiesioginę paskirtį, tai karių ir karinių krovinių pervežimas. (...) „Spartanas“ – tai karinis transporto lėktuvas, būtent pritaikytas kariams ir kroviniams vežti, tikrai mažiau (pritaikytas – BNS) aukštiesiems pareigūnams, tai tikrai nėra verslo klasės laineris ar orlaiviai, kurie skraido tarptautinėmis linijomis ir jo pagrindinis tikslas yra keleiviai“, – kalbėjo ministras.

Sekmadienį dėl gedimo į Rygą nenuskaidrinęs prezidentės Dalios Grybauskaitės kariuomenės orlaivis „Spartan“ pirmadienį vėl sugedo Briuselyje, kur strigo į Lietuvą su delegacija planavęs grįžti premjeras Saulius Skvernelis.

Prezidentė dėl „Spartano“ gedimo sekmadienį praleido Latvijos šimtmečio renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius