Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministras: tarpinių atsiskaitymų problemos kilo dėl užduočių, jos sprendžiamos

Problemos tarpiniuose patikrinimuose kilo dėl užduočių ir ieškoma būdų joms spręsti, kad nenukentėtų mokiniai, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Gintautas Jakštas
Gintautas Jakštas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Matematikos magistro išsilavinimą turintis G.Jakštas sakė spręsdamas matematikos B lygio patikrinimo užduotį kartais jautęsis kaip olimpiadoje, o to neturėtų būti.

„Tų uždavinių, kurie būtų kaip nors susieti su gyvenimu, nebuvo. (...) Užduotys buvo gana sudėtingos, kai kurias išsprendus jausmas kaip olimpiadoj dalyvaujant, sugalvojus sprendimą, kur apsidžiaugi, kaip man čia taip pavyko, bet taip neturėtų būti B lygio užduotyse“, – sakė ministras.

G.Jakštas teigė, jog savo atsakomybę dėl netinkamų užduočių mato kaip pastangas ieškoti sprendimų dėl paaiškėjusių problemų, kad nenukentėtų moksleiviai. Jis taip pat teigė, kad laiko tam yra, priešingai, nei būtų brandos egzaminu atveju, kai jie laikomi prieš pat prasidedant stojamiesiems į aukštąsias mokyklas.

„Mano atsakomybė ta, kad reikia išspręsti tą problemą, kad nenukentėtų mokiniai dėl to, kad buvo užduotys parengtos netinkamai, nekorektiškai, dėl to neturi nukentėti nei vienas mokinys, o tą užtikrinus, radus sprendimus, galima ieškoti kaltų“, – į klausimą, kas prisiims atsakomybę, atsakė ministras.

„Aš prisiimu atsakomybę rasti sprendimus, kaip judėti toliau. Visada lengva sakyt, kad kažkas blogai, tvarkykitės, aš išeinu. Mano tikslas – išspręsti, kad tų problemų nebūtų“, – pažymėjo švietimo ministras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras G.Jakštas nurodė sudaryti komisijas dėl tarpinių fizikos ir matematikos tarpinių atsiskaitymų užduočių, kilus pasipiktinimui, kad jos buvo per sunkios – tokiais vertinimais dalinosi tiek mokiniai, tiek dalykų mokytojai.

Matematiko išsilavinimą turintis ministras trečiadienį feisbuke paskelbė pats sprendęs tarpinio patikrinimo uždavinius ir nurodė, kad jo lūkestis šio tarpinio patikrinimo užduočiai „buvo kitoks“.

Vienuoliktokai nuo šių metų laiko tarpinius patikrinimus, kurie sudarys dalį brandos egzamino įvertinimo.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti 40 proc. galutinio egzamino vertinimo – to užtenka, kad egzaminas būtų išlaikytas. Mokinys, surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, ateis į valstybinį egzaminą žinodamas, kad egzaminas jau išlaikytas, kad ir kiek taškų per jį gaus.

Šių metų III klasės gimnazistams tarpinius patikrinimus, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros kalbėjimo dalį, bus galima perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius