Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Ministras taškosi pinigais

Vos dieną išdirbusią savo padėjėją teisingumo ministras Remigijus Šimašius pamalonino 45 procentų priedu prie algos, praneša delfi.lt. O pati padėjėja Vaida Vincevičiūtė, švelniai tariant, kalba netiesą. Bet gal Teisingumo ministerijoje tai yra norma?
Remigijus Šimašius – teisingumo ministras
R.Šimašiui reikėtų pagalvoti, už ką mokesčių mokėtojai turėtų mokėti priedus jo padėjėjoms. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Naujienų portalas praneša, kad R.Šimašiaus padėjėja viešiesiems ryšiams Teisingumo ministerijoje buvo įdarbinta sausio 22-ąją, o jau kitą dieną ministras pasirašė įsakymą, kuriuo V.Vincevičiūtei „už padidėjusį darbo krūvį atstovaujant Teisingumo ministeriją įvairiuose susitikimuose, teikiant konsultacijas viešųjų ryšių klausimais, papildomą užduočių atlikimą“ nusprendė skirti 45 proc. pareiginės algos dydžio priemoką.

Iš pradžių padėjėja aiškino, kad nieko nežino apie tuos pinigus. Kaip viešųjų ryšių specialistei nederėtų sakyti netiesos – ministras paaiškino, esą dėl tokios priemokos su ja buvo susitarta priimant į darbą. 

Kaip viešųjų ryšių specialistei nederėtų sau leisti ir pareikšti „Šio klausimo nekomentuosiu“. Tai už kokį darbą jai tas priedas? 

Delfi.lt žiniomis, ministro padėjėja turėtų gauti kiek daugiau nei 5 tūkstančius litų atskaičius mokesčius. Matyt, tiek vertas darbas kalbėti netiesą ir atsisakyti komentuoti savo atlygį, kuris mokamas iš mokesčių mokėtojų pinigų. 

Beje, delfi.lt žiniomis, tai jau antra ministro padėjėja, kuriai R.Šimašius skyrė priedą.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius