Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 04

Ministras Vytenis Povilas Andriukaitis siekia uždrausti prekiauti alkoholiu aplink Sveikatos apsaugos ministeriją įsikūrusiuose baruose

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) diskutuoja su Vilniaus miesto savivaldybe dėl galimybės uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais aplink ministerijos pastatą.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis teigia norįs tam tikru spinduliu nuo ministerijos pastato sostinės senamiestyje išgyvendinti prekybą alkoholiu, tuo metu sostinės savivaldybė teigia neturinti teisinio pagrindo tai padaryti ir sako galinti bausti tik taisyklių pažeidėjus.

„Mes manome, kad būtų svarbu nustatyti teritoriją (aplink SAM – red.), kuri būtų laisva nuo galimybės prekiauti tabako ir alkoholio gėrimais“, – BNS teigė sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis.

V.P.Andriukaičio nuomone, situacija aplink Sveikatos apsaugos ministeriją yra nepakenčiama ir nepriimtina. Ministerija yra apsupta įvairių įstaigų, kurios naktimis prekiauja alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais. Arčiausiai ministerijos yra įsikūręs naktinis klubas „Disco 311 Buddha“ ir baras „Soul Box“.

„Vyksta girtavimas naktimis, susistumdymai, butelių daužymai“, – teigė V.P.Andriukaitis. Pasak jo, ši situacija turi keistis.

Sveikatos apsaugos ministras tvirtina, kad šis žingsnis yra susijęs su SAM deklaruojamu politiniu tikslu – sumažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje.

Anot ministro, kol kas dar nėra nuspręsta, kokiu atstumu nuo SAM būtų siūloma uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais, nes situacija yra sudėtinga, kai jau išduotos licencijos prekiauti alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais.

Sveikatos apsaugos ministras tvirtina, kad šis žingsnis yra susijęs su SAM deklaruojamu politiniu tikslu – sumažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Savickienė teigė, jog diskusija vyksta ne dėl alkoholinių gėrimų prekybos apribojimų aplink SAM, o dėl viešosios tvarkos palaikymo.

„Vilniaus miesto savivaldybės administracija negali rengti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo projekto, skirto apriboti prekybą alkoholiniais gėrimais ministerijos prieigose, nes toks sprendimas bus neobjektyvus“, – aiškino D.Savickienė.

Ji sakė, kad Vilniaus savivaldybė jau yra pateikusi atsakymą ministerijai į pastarosios dar šių metų sausį teiktą raštą „Dėl viešosios tvarkos užtikrinimo Vilniaus miesto centre“.

Atsakyme rašyta, kad apriboti prekybą alkoholiu įmanoma tik tam tikroje alkoholiu prekiaujančioje įstaigoje ir tik ištyrus pažeidimų intensyvumą ir pobūdį, atsižvelgus į gyventojų skundus bei aplinkui esančių įstaigų nuomonę.

Sveikatos apsaugos ministerijos prašymu, šių metų birželio 13 dieną buvo suorganizuotas pasitarimas dėl situacijos aplink ministeriją.

Pasitarime dalyvavo ministerijos, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Lietuvos barų ir kavinių asociacijos, Vilniaus ir Islandijos gatvių kavinių ir barų bei Savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento atstovai.

„Vilniaus miesto savivaldybė Sveikatos apsaugos ministerijai pasiūlė kreiptis į savivaldybės administraciją dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo tam tikrai kavinei ar barui, jeigu nebus imtasi priemonių viešajai tvarkai, švarai palaikyti barų ir kavinių prieigose“, – sakė D.Savickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius