Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

Ministras žada renovuoti studentų bendrabučius

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ketina dar šią vasarą išjudinti aukštųjų ir profesinių mokyklų renovaciją. Tuo tarpu aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas nėra toks optimistiškas.
 Šiuo metu renovacija Vilniuje ir visoje šalyje yra beveik sustojusi. Anot specialistų, įstatymų pataisos turėtų ją paskatinti.
Šiuo metu renovacija Vilniuje ir visoje šalyje yra beveik sustojusi. Anot specialistų, įstatymų pataisos turėtų ją paskatinti. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kitais metais bus pakankamai didelė finansų injekcija į šią silpnąją infrastruktūros grandį“, – pirmadienį sakė G.Steponavičius. Pasak jo, aukštųjų ir profesinių mokyklų bendrabučių renovacijai artimiausiais metais bus skirtos kelios dešimtys milijonų litų.  

Pinigų bus gauta iš Europos Sąjungos (ES) programos „Jessica“, kuri iki šiol Lietuvoje buvo skirta tik daugiabučių namų modernizavimui finansuoti. Vyriausybės pasitarime sutarta įpareigoti Švietimo ir mokslo ministeriją sukurti tvarką, kuri praplėstų šios programos galimybes.

Šiais metais, akivaizdu, pagal šitą priemonę realūs darbai vargu ar galės prasidėti.G.Steponavičius kalbėjo, jog bendrabučiams renovuoti turėtų būti skirta keliasdešimt milijonų litų, tačiau tikslias sumas įvardyti vengė, be to, kalbėjo apie papildomas galimybes gauti finansavimą: „Po dviejų savaičių galėsiu pranešti dar geresnių naujienų, gerokai didesnius skaičius.“ Esą iki birželio vidurio norima priimti sprendimus, „leisiančius pajudėti su bendrabučių renovacija dar šią vasarą.“  

Pasak ministro, bendrabučiai, kurie bus renovuojami, bus atrinkti pagal aukštųjų ir profesinių mokyklų pasiūlymus, vadovaujantis nusidėvėjimo ir kitais kriterijais. 

Aplinkos ministras G.Kazlauskas informavo, kad bendra suma, kuri galėtų būti panaudota bendrabučiams iš fondo „Jessica“, siekia apie 40 mln. Lt. Tačiau jis nesiryžo komentuoti, kiek pinigų galėtų būti skirta dar šiemet: „Šiais metais, akivaizdu, pagal šitą priemonę realūs darbai vargu ar galės prasidėti, nes reikia paruošti projektus ir taip toliau – tai atima laiko.“ Jis pabrėžė, kad nuo fondo suformavimo iki tol, kol atvažiuoja statybų kranai, prabėga nemažai laiko. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius