Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 19

Algimanta Pabedinskienė: ministerija pasiruošusi darbo rinkos pokyčiams dėl Rusijos embargo

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės susitikime su teritorinių darbo biržų vadovais pastarieji informavo, kad kol kas yra pastebimas kiekvienai vasarai būdingas darbo rinkos sezoniškumas, tačiau, pagal pirmines apklausas, apie didelius grupinius atleidimus iš ūkio sektorių, kurie galimai nukentėtų nuo Rusijos embargo, pranešimų negauta.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ministrė Algimanta Pabedinskienė pavedė teritorinių darbo biržų ir Lietuvos darbo biržos vadovams kasdien sekti vykstančius darbo rinkos pokyčius savo regione ir reaguoti į juos turimomis priemonėmis bei pasirengti prevencinių veiksmų planus.

Pasak ministrės A. Pabedinskienės, embargo poveikis darbo rinkai ryškiau pasimatys per mėnesį, kai verslas įvertins pokyčius, tačiau tam Lietuvos darbo birža ir teritorinės darbo biržos turi būti pasiruošusios ir parengusios veiksmų planus.

„Veiksmų planas reikalingas ne tik artimiausiems mėnesiams, bet ir tam, kaip mes elgsimės, kokius veiksmus įgyvendinsime, kaip pasirūpinsime žmonėmis, jei ši situacija tęsis, o gal net gilės ir kitais metais“, – pažymėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Anot A. Pabedinskienės, darbo biržos turi instrumentų, kuriais gali reaguoti į darbo rinkos pokyčius – tai profesinis mokymas, perkvalifikavimas, vietinių užimtumo iniciatyvų skatinimas, darbo vietų steigimo subsidijavimas  ir kitos aktyvios darbo rinkos politikos programos.
 
Ministerija, savo ruožtu, rengs dokumentus galimoms specialioms priemonėms – prevencinio perkvalifikavimo, viešųjų darbų dėl krizės sunkumus patiriančiose įmonėse projektai ir kreipimasis į Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondą. 

Kitas susitikimas su regioninių darbo biržų atstovais planuojamas rugsėjo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius