-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 21

Ministrė: per Seimo rinkimus reikės balsuoti su kauke ir pirštinėmis

Apsaugos priemonėmis per artėjančius Seimo rinkimus bus aprūpinti Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai, rinkėjai, balsuojantys apylinkėse, ligoninėse ar socialinės globos įstaigose, sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, antradienį pirmininkavusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdžiui.

„Vyriausioji rinkimų komisija kėlė klausimą, kad kiekvienas atėjęs balsuoti gautų pirštines, kaukę, gautų dezinfekcinio skysčio, [...] kad tikrai nekiltų abejonių, jog rinkimų metu vienas ar kitas žmogus užsikrėtė. Kad jeigu jis bus užsikrėtęs, tai, tikėtina, ne balsuodamas, o kažkur kitur“, – antradienį spaudos konferencijos metu ministerijoje komentavo R.Tamašunienė.

Vertinant šios dienos situaciją dėl COVID-19, rinkimų dieną gyventojai be apsaugos priemonių balsuoti negalės, patikino ji ir pridūrė, jog kiek vėliau bus pateiktos detalesnės rekomendacijos.

Rinkimų metu, pasak ministrės, gyventojams reikės virš 2 mln. apsaugos priemonių. Jomis esą jau pasirūpinta.

Einant į socialines įstaigas, senelių globos namus, reikia dar daugiau apsirūpinti priemonėms – praktiškai reikia atrodyti kaip medikui.

„[Rinkimų] komisijoms, tai aišku, reikia ne po vieną apsaugos priemonę. Einant į socialines įstaigas, senelių globos namus, reikia dar daugiau apsirūpinti priemonėms – praktiškai reikia atrodyti kaip medikui norint neatnešti tos infekcijos į įstaigas, kurios yra padidintos rizikos zonoje. Visa tai įvertina, apskaičiuota, pasirūpinta“, – kalbėjo R.Tamašunienė.

Jeigu prireiktų, Seimo rinkimų metu galima būtų panaudoti apsaugos priemones iš valstybės rezervo, kuris, pasak ministrės, vėliau būtų atstatytas.

„Bet formuojamas atskiras – specialiai rinkimams – Sveikatos apsaugos ministerijos rezervas, kuris bus laikomas sandėliuose. VRK pasirūpins tų priemonių atidavimu į rinkimų apylinkes“, – teigė R.Tamašunienė.

Didesniems COVID-19 protrūkiams, jos teigimu, rengiamasi dviems mėnesiams į priekį.

VIDEO: Ministrė: per Seimo rinkimus reikės balsuoti su kauke ir pirštinėmis

Epidemiologai, pasak R.Tamašunienės, teigia, kad situacija dėl COVID-19 Lietuvoje dabar valdoma pakankamai gerai, bet valstybės lygio ekstremalios situacijos esą atšaukti neketinama. Viruso židiniai, anot ministrės, valdomi lokaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius