-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 09 17

Ministrė pirmininkė apie „valstiečių“ grasinimus interpeliacija: ponų valia

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad opoziciniai „valstiečiai“ turi teisę reikšti jai interpeliaciją, tačiau tvirtina, jog valdantiesiems nepriklausantys politikai galėtų dirbti konstruktyviau.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Taip ji kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai pranešus apie teikiamą ultimatumą I.Šimonytei. „Valstiečiai“ pareiškė, kad jei per tris savaites nebus įvykdytos partijos iškeltos sąlygos, premjerei bus inicijuojama interpeliacija.

„Aš tiek gerbiu demokratiją ir Lietuvos Respublikos Konstituciją, jog žinau, kad ten yra aiškiai aprašytos procedūros – jeigu kam nepatinka ministras ar ministras pirmininkas, yra galimybė inicijuoti interpeliaciją, yra galimybė inicijuoti nepasitikėjimą Vyriausybe“, – BNS penktadienį sakė I.Šimonytė.

„Ką aš galiu pasakyti: ponų valia. Jeigu mato pagrindą, tikrai gali tai daryti, niekas už rankos nelaiko“, – pridūrė ji.

„Valstiečiai“ reikalauja, kad I.Šimonytė per tris savaites atsiribotų „nuo mokestinę naštą gyventojams didinančios mokestinės reformos“, iš esmės pakeistų COVID-19 pandemijos valdymo bei vakcinacijos strategiją, viešai atsiskaitytų už migrantų krizės valdymo kaštus bei pateiktų aiškius terminus, kada nelegalūs migrantai bus grąžinti į kilmės valstybes.

I.Šimonytė teigė, kad Vyriausybė dirba sudėtingomis sąlygomis, stengiasi telkti paramą.

„O tai, kad kažkam nepatiks, yra labai realu ir suprantama. Opozicijos iš dalies toks ir darbas, tik jis galėtų būti konstruktyvesnis“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

„Jeigu ponas Karbauskis mato reikalą kalbėti ultimatumais, tai čia jo teisė“, – sakė ji.

„Valstiečiai“ Seime yra didžiausia opozicinė frakcija, turi 22 narius.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją premjerui ar ministrui gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 29.

Tačiau kad premjeras ar ministras būtų atstatydintas už tai per slaptą balsavimą turi būti ne mažiau kaip pusė visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 71.

R.Karbauskis penktadienį pripažino, kad „valstiečiai“ nemano, kad su dabartiniu politinių jėgų pasiskirstymu Seime sugebėtų nuversti Vyriausybę, tačiau interpeliacija leistų užduoti klausimus premjerei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius