-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Ministro Dainiaus Kreivio raštą nagrinės nacionalinio saugumo, etikos, sveikatos ir kaimo reikalų specialistai

Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratų (TS-LKD) vadovybė nusprendė kol kas neužimti jokios aiškios pozicijos dėl ūkio ministro Dainiaus Kreivio galimybių toliau eiti savo pareigas. Trečiadienį partijos prezidiumo posėdyje sutarta sukurti specialią darbo grupę, kuri nagrinės D.Kreivio raštą premjerui pateiktą informaciją apie esą jam ir Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui darytą spaudimą.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Darbo grupei vadovaus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas,  jos nariais bus Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, Kaimo reikalų komiteto vadovas Edmundas Pupinis, parlamentarė Agnė Bilotaitė ir partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius. Pasak TS-LKD lyderio, premjero Andriaus Kubiliaus, darbo grupė turėtų atlikti savo užduotį „artimiausiu metu“ – vėliausiai  iki kovo 10-osios.

Išvados bus perduotos partijos prezidiumui. Beje, prieš tai – kovo 8-ąją, ateinantį antradienį, savo tyrimo, ar D.Kreivys galimai nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, rezultatus turėtų paskelbti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Turiu pasakyti, kad tikrai gerbiame prezidentės nuomonę, girdime jos argumentus, bet iš tiesų visada reikia išklausyti visas puses, – tvirtino A.Kubilius.Ūkio ministras teigia, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija. Tuo tarpu šalies vadovė Dalia Grybauskaitė jau pareiškė nepasitikinti D.Kreiviu ir paraginusi jį atsistatydinti, mat jis esą yra politiškai susikompromitavęs. Gindamasis ministras surašė į pažymą įvairias aplinkybes apie esą jam ir Ž.Plytnikui darytą spaudimą ir perdavė dokumentą premjerui.

„Turiu pasakyti, kad tikrai gerbiame prezidentės nuomonę, girdime jos argumentus, bet iš tiesų visada reikia išklausyti visas puses. Nelabai matau, kodėl ir kur reikėtų skubėti“, – klausiamas, ar darbo grupės sudarymas nėra tik sprendimo vilkinimas, tvirtino A.Kubilius. 

Premjeras taip pat aiškino, jog nepriklausomai nuo ministro likimo, D.Kreivio pažymoje minima informacija turi būti ištirta, mat ji esą įvardina „labai aiškiai tam tikrus sisteminės korupcijos dalykus, kuriuos turime įveikti nuosekliai, tokio sisteminės korupcijos pasekmė yra ir labai dažnai viešojoje erdvėje formuojamos nuomonės“. 

Klausiamas, ar D.Kreivio pažyma bus paviešinta, A.Kubilius tarstelėjo: „pamatysim“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius