Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 26 /19:48

Ministro J.Narkevičiaus bėdos nesibaigia: įtariamas brakonieriavimu Trakų rajono ežere

LNK televizijos laidos KK2 redakcija gavo net keletą pranešimų apie Trakų rajone, Gilūšio ežere, vykdomą neteisėtą žvejybą – brakonieriavimą tinklais. Laidos žiūrovai informavo, kad neteisėtą žvejybą esą vykdo ne bet kas, o susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius. Apie tai rašoma išplatintame pranešime.
Gilūšio ežero krantas
Gilūšio ežero krantas / LNK nuotr.

Ministras iš tiesų turi sodybą prie Gilūšio ežero. Sodyba gražiai prižiūrėta, ribojasi su ežeru. Tačiau KK2 žurnalistams atvykus į įvykio vietą ministro namie nėra. Ežere nesimato ir jokių valčių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

Ministro kaimynystėje kaimo turizmo sodybą turi ponia Jurgita. Moteris po ilgų įkalbinėjimų sutiko pabendrauti su KK2 žurnalistais. Jurgita neneigė, kad ministro nelegalus hobis jai puikiai žinomas: „Jis draugiškai man pasakė, kad jam galima. Tai, vadinasi, galima“, – šio antradienio vakarą KK2 laidoje kalbės ministro kaimynė.

Ministro tinklais Jurgita susidomėjo, kai Gilūšio ežere drastiškai sumažėjo žuvies. Ir po vieno labai keisto įvykio – kartą J.Narkevičius netikėtai užėjo į jos kiemą. Ir iš niekur nieko pareikalavo grąžinti tinklus.

„Jis dar buvo Seimo narys. Pasakė: atiduokit tinklus. Sako, matau, kad tinklai tempti ant jūsų kranto“. Pasirodo, ministras ežere pasigedo trijų tinklų. Politikas neva matė, kaip juos pavogė. O vagis atplaukė į Jurgitos sodybą.

„Aš sakau, nėra pas mane, nieko nežinau. O paskui man „daėjo“, pas ką tie tinklai. Toks kaimietis parsinešė tuos tinklus su žuvim. Supratau, kas jis, nes kartkartėmis atvažiuoja pas mane, valties paprašo pažvejot. Aš jam paskambinau ir paprašiau, kad grąžintų tinklus, nes aš nenoriu pyktis, o mane įtaria“.

Jurgitos taip vadinamas kaimietis tinklus atvežė. Tačiau tuomet ministras J.Narkevičius neva pasigedo jam priklausančios žuvies ir dar vieno tinklo.

Moteris sakė daugiau nebendravusi. „Sakė, kad jam galima – Seimo narys nemeluoja matyt“, – sakė Jurgita.

Ką sako pats ministras?

„Ačiū. Tai netiesa“, – sakė jis ir spruko nuo žurnalistų.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika patvirtino, kad tinklais galima žvejoti tik savo nuosavame vandens telkinyje. „Tikrai nustebau, pats paklausiu šiandien, jei jį pamatysiu. Reikia iširti ir įvertinti, bet taip daryti tikrai neetiška, ypač jei politikas“, – sakė aplinkos ministras.

O tame ežere ėmė trūkti žuvies, skundžiasi J.Narkevičiaus kaimynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius