Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Ministro pirmininko tarnyba parengė siūlymą didinti valdininkų algų priedus

Sunkmečiu apkarpyti valdininkų atlyginimai gali vėl šokti į viršų, nes Ministro pirmininko tarnyba parengė naują Vienkartinių piniginių išmokų valstybės tarnautojams skyrimo aprašo redakciją.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jeigu dokumentas įsigalios, valdininkai ir politinio pasitikėjimo tarnautojai gaus dvigubai didesnius algų priedus, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Naujoje aprašo redakcijoje nebenumatoma vienkartinių išmokų skirti švenčių, gyvenimo ir darbo jubiliejų, sukakčių progomis. Tačiau nuo šiol „esant pagrįstai išskirtiniams politinio pasitikėjimo ir statutinio valstybės tarnautojo metiniams rezultatams“ ir „atlikus vienkartines ypatingos svarbos užduotis“ Vyriausybė, savivaldybių merai ar įstaigų vadovai iš mokesčių mokėtojų kišenės galės valdininkui įteikti net 200 proc. jo darbo užmokesčio dydžio vienkartinę išmoką.

Skatinti bus leidžiama tik 15 proc. įstaigoje pareigas einančių valdininkų. Tačiau įstaigų ir jų administracijų vadovams šie apribojimai netaikomi.

MPT Komunikacijos departamento atsiųstame rašte aiškinama, jog pataisos būtinos, kad būtų panaikintas vienkartinių piniginių išmokų valdininkams mokėjimas švenčių bei jubiliejų proga ir apribotas išmokas galinčių gauti valdininkų skaičius. Esą svarbiausia – sutelkti dėmesį į gerus valdininkų darbo rezultatus. Atsiųstame atsakyme taip pat pabrėžiama viešinimo svarba, o sprendimas dvigubinti vienkartines išmokas neakcentuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius