-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 27

Ministro pirmininko tarnyba pervadinama į Vyriausybės kanceliariją

Posėdyje ministrų kabinetas patvirtino Vyriausybės kanceliarijos nuostatus, kuriuose, remiantis Seimo priimtomis Vyriausybės įstatymo pataisomis, nuo gegužės 1 d. Ministro Pirmininko kanclerio ir Ministro Pirmininko tarnybos pavadinimai keičiami į Vyriausybės kanclerio ir Vyriausybės kanceliarijos kaip labiau atitinkantys šios įstaigos tikslą – padėti Vyriausybei ir Ministrui Pirmininkui vykdyti savo funkcijas.
Vyriausybės postų kaita
Vyriausybė / BFL/A.Ufartas

Nuostatuose taip pat tikslinamos ir nuo 2013 m. gegužės 1 d. veiksiančios Vyriausybės kanceliarijos funkcijos. Vyriausybės kanceliarijai bus grąžinta viena pagrindinių šios įstaigos funkcijų – Vyriausybei pateiktų teisės aktų projektų vertinimas.

Vyriausybės kanceliarija taip pat organizuos reikalingos Vyriausybei ir Ministrui Pirmininkui informacijos rengimą, padės koordinuoti ir dalyvaus įgyvendinant Vyriausybės programos nuostatas, analizuos aktualiausius procesus šalyje, jų įtaką šalies vystymuisi ir teiks atitinkamus pasiūlymus premjerui ir Vyriausybės kancleriui.

Tarp Vyriausybės kanceliarijos funkcijų taip pat numatytas įstatymų, Vyriausybės nutarimų ir kitų teisės aktų projektų rengimas pavedus Ministrui Pirmininkui, dalyvavimas formuojant Lietuvos Europos Sąjungos (ES) politiką ir atliekant ES bei kitos tarptautinės finansinės paramos panaudojimo stebėseną.

Be to, Vyriausybės kanceliarijai priskirtos oficialių svečių vizitų Lietuvoje rengimo, Vyriausybės posėdžių ir pasitarimų organizavimo ir techninis aptarnavimo, visuomenės informavimo bei kitos funkcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius