Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 04

Ministro postą paliekantis Bronius Markauskas kreipėsi į STT

Prieš palikdamas žemės ūkio ministro postą Bronius Markauskas nusprendė kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). Nors pats ministras savo kreipimosi turinio nekomentuoja, 15min žiniomis, pareigūnams jis pasiskundė dėl patirto spaudimo.
B.Markauskas konservatorių frakcijoje
B.Markauskas konservatorių frakcijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kad B.Markauskas kreipėsi į tarnybą, 15min patvirtino Žemės ūkio ministerijos atstovė spaudai Božena Zaborovska-Zdanovič.

„Tačiau kol STT nepriėmė sprendimų, ministras nenorėdamas pakenkti tyrimui, kol kas nieko nekomentuos“, – pridūrė ji.

Kreipimosi turinio nekomentavo ir STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

„Kreipimesi nurodytos aplinkybės yra tikslinamos. Sprendimas pradėti ar atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dar nėra priimtas“, – teigė ji.

15min žiniomis, B.Markausko kreipimesi į STT kalbama apie ministro patirtą spaudimą, išgirstus reikalavimus ir trukdymą jam kaip ministrui dirbti, tačiau ką rašte konkrečiai įvardijo B.Markauskas, kol kas – nežinia.

Apie spaudimą kalbėjo ir kadencijos pradžioje

Apie patiriamą spaudimą B.Markauskas buvo prabilęs vos tapęs žemės ūkio ministru.

Tuomet jis 15min teigė, kad tiek ŽŪM, tiek kitoms ministerijoms priklausančios įstaigos ir įmonės yra tapusios politikų, kurie netenka Seimo ar Vyriausybės nario mandato, prieglobsčiu.

„Ir jiems reikalingos darbo vietos. Netgi buvo kuriamos tokios darbo vietos. Ir aš ne vieną tokį atvejį žinau. Turiu pripažinti, kad ir aš neseniai patyriau spaudimą, kad vieną ar kitą žmogų paimčiau į darbą“, – prieš pusantrų metų kalbėjo jis.

Iš posto B.Markauskas nusprendė trauktis 15min pranešus apie tai, kad jo šeima ūkininkauja žemėse neturėdami sklypų savininkų sutikimo.

Neseniai Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) pritaikė sankciją B.Markausko mamai, ūkininkei Sofijai Markauskienei, nes ji Agentūrai nepateikė nuomos sutarčių dėl dviejų iš keturių sklypų, kuriuos deklaravo išmokoms gauti.

Užimti žemės ūkio ministro postą siūloma vidaus reikalų viceministrui Giedriui Surpliui, tai penktadienį BNS patvirtino patikimi šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius