-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 31

Ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui Briuselyje įteiktas „Pažangiausių regionų“ apdovanojimas

Europos Komisijos organizuojamo Sanglaudos forumo metu Europos Komisijos pirmininkas José Manuel Barroso apdovanojimą įteikė už šalių ir regionų pasiekimus, kurie jau šiuo metu prisideda prie strategijos „Europa 2020“ prioritetų įgyvendinimo ir ES fondų finansuojamais projektais skatina pažangią, tvarią ir socialiai atsakingą plėtrą. Apdovanojimas taip pat pripažįsta šalies indėlį efektyviai, rezultatyviai ir novatoriškai panaudojant ES lėšas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„ES paramos panaudojimas yra tai, kuo Lietuvoje galime pagrįstai didžiuotis. Europos Komisija įvertino Lietuvą už ES fondų panaudojimo aukščiausią standartą. Lietuva yra vienintelė valstybė, kuri gauna tokį apdovanojimą. Šiuo metu pagal visų ES lėšų įsisavinimą Lietuva tarp visų ES valstybių užima 2–3 vietą, ženkliai lenkdama kaimynes Latviją ar Lenkiją“, – atsiimdamas garbingą apdovanojimą sakė Premjeras A. Kubilius.

Apdovanojimų ceremonijos metu Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad šis apdovanojimas yra efektyvaus ir racionalaus ES sanglaudos politikos įgyvendinimo Lietuvoje įvertinimas.

Iškilmingos ceremonijos metu „Pažangiausių regionų“ titulais apdovanoti 3 regionai, kurie per paskutinius 3 metus aktyviai dalyvavo ir pateko į „Regionų žvaigždžių“ („RegioStars“) apdovanojimų finalus. „Pažangiausių regionų“ titulais, be Lietuvos, įvertinti Velso (Didžioji Britanija) ir Brandenburgo (Vokietija) regionai.

„RegioStars 2010“ apdovanojimams buvo nominuoti 87 projektai. Net keturi Lietuvoje įgyvendinami projektai pateko į Europos Komisijos rengiamą šių apdovanojimų finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius