Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 28

Ligoninė paaiškino, kodėl mirė Alytuje gimdžiusi moteris: komplikacijos prasidėjo staiga

Alytuje, apskrities Stasio Kudirkos ligoninėje, gimdžiusi moteris pateko į komą, ji buvo pervežta į Kauno klinikas, tačiau neišgyveno. Medikai kovoja dėl kūdikio gyvybės, motinos neteko dvi dukros.
Gimdymas
Gimdymas / Unsplash.com nuotr.

Kaip informavo S.Kudirkos ligoninė, nutekėjus vaisiaus vandenims, prasidėjus gimdymui, po kelių minučių staiga prasidėjo dusulys, o pacientė prarado sąmonę.

Įtarus grėsmingą komplikaciją, gimdyvė buvo skubiai pervežta į operacinę Cezario pjūvio operacijai atlikti, o po operacijos, motina ir ką tik gimęs berniukas buvo perkelti į reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių, o iš čia nedelsiant pervežti į Kauno klinikas.

Į klausimą, ar gydytojai galėjo nuspėti apie galimas gimdyvės komplikacijas, Alytaus ligoninės atstovė Bernadeta Navalinskienė atsakė, kad moteris į ligoninę prasidėjus gimdymui atvyko ne su greitosios medicinos pagalba, o savarankiškai.

Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės nuotr./Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninė
Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės nuotr./Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninė

Atvykusi besilaukiančioji, pasak ligoninės atstovės, iš pradžių buvo įprastos gimdyvei būklės. Ją įvertinus, moteris buvo stacionarizuota gimdymui.

Moteriai tai buvo trečias gimdymas.

Pasak B.Navalinskienės, manytina, kad gimdyvei gimdymo metu įvyko komplikacija (embolija vaisiaus vandenimis), kurios nebuvo galima išvengti.

Tai buvo ypač reta nėštumo ir gimdymo patologija, kurią, remiantis medicinos mokslo duomenimis, sukelia „vaisiaus vandenų komponentų patekimas į motinos kraujotaką, tuomet kyla greit progresuojantys moters gyvybinių funkcijų sutrikimai, kurie dažnai, net ir gydomi, lemia moters mirtį, o mirtingumas siekia net 90 proc.“.

Po to, kai buvo pastebėta grėsminga komplikacija, skubiai atvykus Kauno klinikų medikams, Alytaus ligoninės gydytojai dirbo kartu.

Gimdžiusi moteris neišgyveno, be žmonos liko vyras, be mamos – naujagimis berniukas ir dar du vaikai.

Gimdymą priėmę gydytojai tvirtina profilaktinių priemonių arba galimybės nuspėti šio klinikinio sindromo eigą neturėję.

Medikų teigimu, kilusi patologija neturi specifinių rizikos veiksnių, bet, didžiausią tiriamųjų skaičių apimančių studijų duomenimis, tarp dažniausiai pasikartojančių rizikos veiksnių minima ir vyriškoji naujagimio lytis.

Užjausdami velionės artimuosius medikai tvirtina padarę viską, kad gimdyvės ir naujagimio gyvybės būtų išgelbėtos, reikiami medicininiai veiksmai ir procedūros buvo atlikti greitai ir tinkamai, deja, Jolitos P., tarp gyvųjų jau nėra.

Galutinę diagnozę ir mirties priežastį nustatys Kauno klinikų specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius