Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 21 /19:17

Mirė jaunas Alytaus pataisos namų pareigūnas: Kalėjimų departamentas irgi stabdo fizinių normatyvų laikymą

Kalėjimų departamentas, jo administracija ir visa bausmių vykdymo sistemos bendruomenė pareiškė gilią užuojautą artimiesiems dėl Alytaus pataisos namuose dirbusio Nedo Kantaravičiaus (22 m.) mirties, praneša portalas alytausgidas.lt. Departamentas praneša, kad po šios ir kitų nelaimių laikinai stabdomas bausmių vykdymo sistemos pareigūnų fizinių normatyvų laikymas.
Nedas Kantaravičius
Nedas Kantaravičius / Alytausgido.lt nuotr.

Sustabdytas fizinių normatyvų laikymas

„Laikinai stabdomas bausmių vykdymo sistemos pareigūnų fizinių normatyvų laikymas. Ši tvarka priimta Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu iki atskiro sprendimo priėmimo atsižvelgiant į pastarųjų dienų skaudžias ir netikėtas policijos bei bausmių vykdymo sistemos pareigūnų netektis, siekiant eliminuoti bet kokias rizikas ir pavojų gyvybėms“, – rašoma ketvirtadienį paskelbtame Kalėjimų departamento pranešime.

Kalėjimų departamento atstovai dalyvaus Vidaus reikalų ministerijos sudarytoje darbo grupėje, ieškant sprendimų dėl pareigūnų sveikatos tikrinimo, fizinių normatyvų laikymo.

Departamentas taip pat pareigūnus ir darbuotojus ragina ir savarankiškai rūpintis savo sveikata, laiku ir profilaktiškai ją tikrintis.

„Kiekvieno bendruomenės nario netektis skausminga, netikėta jauno pareigūno mirtis – ypač sukrečianti“, – pranešė departamentas, portalui alytausgidas.lt patvirtinęs, kad „bausmių vykdymo sistemos pareigūnų fizinių normatyvų laikymo laikinas sustabdymas su Alytaus pataisos namų pareigūno ir kitų tarnybų pareigūnų mirtimis gali būti susijęs“.

„Nutarimas stabdyti bausmių vykdymo sistemos pareigūnų fizinių normatyvų laikymą buvo priimtas siekiant eliminuoti bet kokias rizikas ir pavojų gyvybėms, kol sudaryta darbo grupė išsiaiškins priežastis ir galimas jų sąsajas su padidintu fiziniu krūviu“, – informavo Kalėjimų departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė.

Galėjo būti ligos pasekmė

2000 metais gimusio, prieš kelias dienas palaidoto pareigūno N.Kantaravičiaus, kuris gyveno Alytaus mieste, mirties priežastis išsiaiškins VRM specialistai. Alytausgidas.lt kalbinti šaltiniai teigia, kad minėto pareigūno mirtis nebūtinai susijusi su padidintu fiziniu krūviu, o gali būti sveikatos sutrikimų padarinys.

N.Kantaravičius šių metų vasarą socialiniame tinkle džiaugėsi baigęs įvadinio mokymo kursus ir įsiliejęs į pataisos pareigūnų gretas.

BNS žiniomis, 22 metų N.Kantaravičius buvo rastas negyvas ne tarnybos metu, be smurto žymių.

„Mes prisijungiam prie Vidaus reikalų ministerijos sudarytos komisijos“, – BNS penktadienį sakė Kalėjimų departamento atstovė I.Frolova-Milašienė, pridūrusi, kad mirtis su krūviu tarnyboje nesiejama, pastaruoju metu fizinių normatyvų jaunuolis nebuvo laikęs.

Nerimą sukėlė policininkų mirtys

Antradienį Lietuvos policija paskelbė apie laikinai stabdomą fizinių normatyvų laikymą policijos sistemoje. Tai padaryta po to, kai privalomo parengties testo metu sutriko sveikata Telšių apskrities pareigūnui. Vyras buvo išgabentas į ligoninę.

Susirūpinimą policijos darbuotojų sveikata sukėlė lemtingai sutapę įvykiai, kuomet vienas Šiaulių policijos pareigūnų mirė per komandiruotę Londone, kito gyvybė užgeso rūbinėje netrukus po fizinio pasirengimo testo Šiauliuose.

Šiaulių apskrities policijos pareigūną Mindaugą Stočkų, vos 42-ejų metų, staigi mirtis ištiko spalio 5 d. po fizinio pasirengimo normatyvų laikymo.

Kitas, 46 metų Tomas Reivytis, rugsėjo 29 d. rastas miręs Didžiosios Britanijos (Londono) viešbutyje, kur buvo įsikūręs tarnybinės kelionės metu.

Abu pareigūnai dar šiemet buvo praėję sveikatos patikrinimą.

Statutinių įstaigų vadovai ir VRM Medicinos centras įpareigoti iki spalio 24 dienos pateikti kompleksinius siūlymus, kaip tobulinti pareigūnų fizinio pasirengimo patikros procesą, pagerinti fizinės ir psichologinės būklės prevenciją, kaip skatinti sveiko gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius