-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 10 /13:53

Mirė Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras Jonas Mačys

Mirė Jonas Mačys – Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras.
Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras Jonas Mačys
Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras Jonas Mačys / wikipedia.org nuotr.

Jonas Mačys gimė 1938 m. balandžio 18 d. Marijampolės rajono Igliškėlių kaime. Lietuvos ir Vilkaviškio raj. politinis bei visuomenės veikėjas, Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataras.

Prasidėjus Persitvarkymo Sąjūdžiui Lietuvoje, vadovavo Vilkaviškio rajono žemdirbių Sąjūdžiui, 1988–1990 m. – visam rajono Sąjūdžiui. Nuo 1990 m. Lietuvių tautininkų sąjungos narys, 2003 m. LTS pirmininko pavaduotojas.

1990–1992 m. Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos deputatas, Agrarinės komisijos pirmininko pavaduotojas.1995–1997 m., 1997–2000, 2000–2003 m. ir nuo 2003 m. Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos narys, 1995–1997 ir 1997–2000 m. Vilkaviškio rajono savivaldybės meras

Signataro Jono Mačio biografiją rasite čia.

Papildyta 11:12: Seimo pirmininkė pareiškė užuojautą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė savo ir viso Seimo vardu pareiškė užuojautą dėl Kovo 11-osios Akto signataro Jono Mačio mirties.

„Šviesaus atminimo Jonas Mačys priklausė tai Lietuvos žmonių kartai, kurių profesinės, asmeninės ir visuomeninės pastangos vedė į tautinį atgimimą ir valstybės atkūrimą. Vedamas įsipareigojimo Lietuvai ir lydimas žmonių pasitikėjimo, Velionis aktyviai dalyvavo Sąjūdyje, vadovavo jo skyriui Vilkaviškyje, dirbo Lietuvos Aukščiausiojoje Taryboje – Atkuriamajame Seime, aktyviai dalyvavo Lietuvos tautininkų sąjungos veikloje, dirbo Vilkaviškio rajono savivaldybės taryboje, buvo rajono meras.

Ir visuose savo darbuose Jonas Mačys sąžiningai vykdydavo Jam patikėtus uždavinius, sąžiningai stengėsi vardan savojo krašto ir visos Lietuvos gerovės ir pažangos. Už visa tai, už gražų ir vertingą indėlį į naujųjų laikų Lietuvos istoriją nuoširdi pagarba ir dėkingumas telydi Signataro Jono Mačio vardą ir atminimą“, - Velionio šeimai ir artimiesiems, draugams ir kolegoms adresuotoje užuojautoje rašo I. Degutienė.

Papildyta 13:53: Andrius Kubilius reiškia užuojautą

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius Vyriausybės vardu reiškia užuojautą dėl J.Mačio mirties.

„Netekome sąžiningo ir doro Lietuvos patrioto J. Mačio. Šis žmogus daugelį metų buvo susitelkęs ties svarbiausiu Tėvynės tikslu – jos laisvės ir nepriklausomybės stiprinimu, gimtojo krašto puoselėjimu. J. Mačys aktyviai skleidė kilnias idėjas dalyvaudamas Sąjūdžio veikloje, nuosekliai rūpinosi Vilkaviškio krašto ir jo žmonių gerove. Reiškiu gilią užuojautą Velionio šeimai, artimiesiems ir bičiuliams. Esu tikras, kad šviesus J. Mačio atminimas išliks jį pažinojusiųjų  širdyse“, – sakoma Vyriausybės vadovo užuojautoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius