Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 14 /18:35

Mirė lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė

Mirė lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė. 52 metų teisininkę palaužė sunki liga.
Aušrinė Burneikienė
Aušrinė Burneikienė / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Tai ketvirtadienį per Seimo plenarinį posėdį pranešė jam pirmininkavęs parlamento vicepirmininkas Petras Auštrevičius. Jis pranešė, kad 52 metų kontrolierė mirė po sunkios ligos. Seimas tylos minute pagerbė A.Burneikienės atminimą.

A.Burneikienė 1985 metais baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Baigusi mokslus iki 1990 metų dirbo Vilniaus tardymo valdybos tardytoja, 1990–1992 metais buvo Vidaus reikalų ministerijos vyresniąja juriskonsulte.

Nuo 1992 metų buvo Vidaus reikalų ministerijos juridinio skyriaus viršininkė. 1999 metų pavasarį Seimo nutarimu ji buvo paskirta Moterų ir vyrų lygių galimybių kontroliere, 2003 metais paskirta antrai, o 2008 metais – trečiajai kadencijai.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė reiškia nuoširdžią užuojautą dėl lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vadovės Aušrinės Burneikienės mirties artimiesiems, draugams ir bendražygiams.

Velionei už ilgametį darbą ginant lygių galimybių principą 2007 metais pelnytai įteiktas Žmogaus Teisių Šauklio sertifikatas.

Pasak Seimo pirmininkės, netekome sąžiningo, darbštaus ir atsakingo žmogaus. Velionei už ilgametį darbą ginant lygių galimybių principą 2007 metais pelnytai įteiktas Žmogaus Teisių Šauklio sertifikatas.

Šią sunkią liūdesio valandą parlamento vadovė linki stiprybės visiems velionę pažinojusiems asmenims. „Tegu lydi visuotinė pagarba šviesų velionės atminimą“, – sako L.Graužinienė.

„Netekome puikaus žmogaus ir gabios teisininkės A.Burneikienės. Skaudžios netekties ir liūdesio valandą nuoširdžiai užjaučiu šeimos narius ir artimuosius. Telydi Jus paguoda ir dvasios tvirtybė šiuo sunkiu metu“, – sakoma Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus užuojautoje.

Lygių galimybių kontrolierė A.Burneikienė ypač prisidėjo prie teisinės valstybės kūrimo ir lygių galimybių užtikrinimo, užuojautoje dėl pareigūnės mirties pabrėžė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė A.Burneikienę pavadino puikia teisininke, darbščia ir atsidavusia valstybės pareigūne.

„Dirbdama įvairiose institucijoje, A.Burneikienė visuomet skleidė drąsą, išmintį ir atsakingą požiūrį į savo darbą. Mūsų atmintyje ji išliks kaip atviras, patikimas ir sąžiningas žmogus“, – teigiama prezidentės užuojautoje.

A.Burneikienės atminimą parlamentas ketvirtadienį pagerbė tylos minute.

Naujienų portalo lrytas.lt teigimu, A.Burneikienė mirė kelias dienas praleidusi ligoninėje dėl kraujo užkrėtimo po rankos lūžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius