-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 28

Mirė mokslininkas Antanas Andrius Bielskis

Šiandien, eidamas 77-us metus, mirė Lietuvai daug nusipelnęs mokslininkas, profesorius, habilituotas technologijos mokslų daktaras, Klaipėdos universiteto Elektrotechnikos, Informatikos ir Informatikos inžinerijų katedrų profesorius, Lietuvos mokslininkų sąjungos Klaipėdos padalinio „Kopa“ pirmininkas, žurnalo „Elektronika ir elektrotechnika“ organizacinio komiteto ir redakcinės kolegijos narys Antanas Andrius Bielskis.
Žvakutė
Žvakutė / Photos.com nuotr.

Profesorius Antanas Andrius Bielskis buvo vienas iš idėjinių Klaipėdos universiteto kūrėjų ir steigėjų, daugiametis universiteto Senato narys.  Elektroninės inžinerijos ir kompiuterinių technologijų profesorius užregistravo dešimtis mokslo atradimų, buvo atsidavęs savo studentams ir doktorantams pedagogas.

Antanas Andrius Bielskis buvo daugelio mokslinių monografijų ir tarptautinių mokslinių publikacijų autorius Nuo 2006 m. su kolegomis iš viso parengė 24 mokslinius darbus išmaniosios eko-socialinės aplinkos valdymo sistemų kūrimo tema. Šie darbai buvo publikuoti Lietuvoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje.

Velionis taip pat buvo žinomas Klaipėdos miesto kultūros veikėjas. Klaipėdos liaudies operoje Antanas Andrius Bielskis sukūrė daugelį įsimintinų vaidmenų, tarp kurių buvo  Alfredas (D. Verdžio „Traviata“), Alfis (P. Maskanji „Kaimo garbė“), Nemorinas (G. Donizetti  „Meilės eliksyras“), Barinkajus (J. Štrauso „Čigonų baronas“), Hofmanas (Ž. Ofenbacho „Hofmano pasakos“) ir kt.  1976 m. jam buvo suteiktas Lietuvos kultūros žymūno vardas.

Nuo 1987 m. Antanas Andrius Bielskis buvo  choro „Klaipėda“ solistas, nuo 1991 m. Klaipėdos Marijos taikos karalienės bažnyčios choristas.

Velionis bus pašarvotas Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertinėje salėje. Norintys atsisveikinti laukiami nuo šeštadienio 12 valandos. Karstas išnešamas sekmadienį 15 valandą. Laidotuvės vyks Lėbartų kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius