Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 31 /2021 02 01

Nuo COVID-19 mirė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, eksparlamentaras Sergejus Ursulas

Sekmadienį eidamas 70-uosius metus nuo COVID-19 mirė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, buvęs Seimo narys „darbietis“ Sergejus Ursulas, BNS informavo Darbo partija.
Sergejus Ursulas
Sergejus Ursulas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

S.Ursulas gimė 1952 metais Ukrainoje. 1977 metais jis baigė Lietuvos žemės ūkio akademiją (dabar – Aleksandro Stulginskio universitetas), čia įgijo agronomo specialybę.

Darbinę karjerą S.Ursulas pradėjo Kirovo kolūkio vyriausiuoju agronomu Ukrainoje, trumpai dirbo Moldovoje. 1981 metais jis atvyko į Lietuvą, iš pradžių dirbo Lenino kolūkyje Vilniaus rajone vyriausiuoju agronomu, kolūkio pirmininko pavaduotoju, 1992–2000 metais buvo Kyviškių žemės ūkio bendrovės Vilniaus rajone direktoriumi, 2000–2012 metais ūkininkavo.

S.Ursulas 2011–2012 metais buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, 2012 metais išrinktas į Seimą, čia dirbo vieną kadenciją.

Pirmadienio rytą užuojautą feisbuke išreiškė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. „COVID-19 pasiglemžė Vilniaus tarybos nario Sergejaus Ursulo gyvybę. Gerbiamą tarybos narį prisiminsiu kaip gerą, ramų ir Vilnių mylinti žmogų. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms ir bendražygiams“, – rašė jis.

2019-aisiais S.Ursulas su Darbo partija išrinktas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą Sergejaus Ursulo artimiesiems.

„Netekome politiko, kurio patirtis ir darbai apėmė platų kompetencijos ir atsakomybės lauką. Sergejaus Ursulo pašaukimas atstovauti ir nuoseklumas dirbant Vilniui ir Lietuvos žmonėms išliks mūsų istorijoje ir mūsų atmintyje", – teigė parlamento vadovė pranešime žiniasklaidai.

Sunkią netekties valandą Seimo Pirmininkė Sergejaus Ursulo artimiesiems ir kolegoms linki dvasios stiprybės ir ištvermės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius