Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 14

Mirė žymus publicistas ir žvejys Ričardas Adamonis

Eidamas 82-uosius savo gyvenimo metus netikėtai mirė žinomas Lietuvos meškeriotojas, medžiotojas, žurnalistas, sportinės žūklės Lietuvoje pradininkas Ričardas Adamonis.
Žvakė
Žvakė / „Photos.com“ nuotr.
Lietuvos žvejai ir medžiotojai šį nuoširdų, šiltą ir niekada humoro nestokojantį žmogų puikiai pažįsta iš jo straipsnių gamtos temomis žurnaluose „Meškeriotojas“, „Žūklė“, „Žvejok“, „Medžiotojas ir Meškeriotojas“, „Medžiotojas ir Medžioklė“ ir kituose nacionaliniuose bei rajoniniuose leidiniuose.

R. Adamonis beveik visą gyvenimą spaudos puslapiuose dalijosi su žvejais ir medžiotojais savo sukaupta patirtimi. Vienas arba kartu su bendraautoriais jis yra išleidęs 11 knygų, tačiau ne vienas rankraštis taip ir liko velionio archyve.
 
R. Adamonis baigė Lietuvos veterinarijos akademiją, bet tikroji jo aistra, kuri tapo gyvenimo būdu, iki paskutinės dienos buvo žvejyba ir medžioklė. Dar tarybiniais laikais Ričardas Adamonis pasižymėjo kaip puikus ir talentingas autorius. Vyresni žmonės jį gerai atsimena iš straipsnių žurnaluose „Švyturys“, „Mokslas ir gyvenimas“, o ypatingą dėmesį R. Adamonis skyrė žurnalui „Mūsų gamta“.
 
Velionis buvo ir aktyvus visuomenininkas, sporto meistras, Lietuvos sportinės žūklės federacijos viceprezidentas, Tarptautinės žuvų gaudytojų asociacijos (The International Game Fish Association) komiteto, Amerikos nacionalinės geografų draugijos narys.
 
Nuoširdi užuojauta velionio artimiesiems. Ričardas Adamonis bus laidojamas trečiadienį Jonavoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius