Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 20

Mišiose Airijoje nužudytoms lietuvėms pagerbti dalyvavo tūkstantis žmonių

Į trečiadienio vakarą St. Jameso bažnyčioje, Kilorgline, aukojamas šv.Mišias nužudytų 27 m. lietuvės Jolantos Lubienės ir jos aštuonerių metų dukros atminimui, atėjo tūkstantis žmonių, rašo „The Irish Examiner“.
Jolanta Lubienė (Santaitė)
Jolanta Lubienė (Santaitė) / „Facebook.com“ nuotr,
Temos: 1 Nužudymas

Mišių pabaigoje prie altoriaus buvo perskaityta graudi atminimo kalba, kurią parašė dvylikos metų J.Lubienės dukterėčia Levita. Kalboje ji sakė, kad J.Lubienė buvo nuostabi teta, mama, sesuo, žmona ir draugė – žmogus, kuris niekada nesiliaudavo šypsojęsis.

Levita teigė, kad Jolantos dukra buvo jos pati geriausia draugė, suteikdavusi gyvenimui pilnatvę.

„Ji buvo šnekutė, mylėjo savo mokyklą ir draugus. Ji buvo saldi kaip cukrus ir šviesi kaip saulė“, – sakė Levita. Jos kalbą susirinkusieji palydėjo plojimais.

Mišias nužudytųjų garbei užsakė mokykla, kurioje mokėsi J.Lubienės dukra.

Kilorglino klebonas Michaelis Flemingas Mišiose teigė, kad tragedija sukrėtė visą parapiją. Pasak jo, iki šiol yra sunku patikėti tuo, kas nutiko.

Kunigo teigimu, sielvartas nužudytų lietuvių artimuosius nukėlė tarsi į kitą – liūdesio – pasaulį ir niekas negali suprasti jų skausmo, tačiau visa bažnyčios bendruomenė juos palaiko ir užjaučia.

Mišiose nešini gėlių vainikais dalyvavo J.Lubienės dukros klasės draugai, jos vyras Marius, sesuo Kristina su vyru Vaidu.

Nužudytosios turėtų būti laidojamos kitą savaitę Lietuvoje. Per kelias dienas šeimai pavyko į nurodytą sąskaitą surinkti beveik visą palaikų pergabenimui reikalingą 20 tūkst. eurų.sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius