2010 07 21

Miško gėrybių karaliene išliko mėlynė

Karščiai gerokai sumažino miško gėrybių derlių, tačiau turguje prekiaujantys uogų ir grybų rinkėjai pirkėjų nestokoja.
Mėlynių litrą uostamiesčio turgavietėse galima įsigyti už 7–10 litų.
Mėlynių litrą uostamiesčio turgavietėse galima įsigyti už 7–10 litų. / E.Tareilytės nuotr.

Prekeiviai pasakojo, jog labiausiai perkamos yra mėlynės. Kaip ir praeitais metais Klaipėdos turgavietėse jų lengviausia rasti, o kaina svyruoja nuo 7 iki 10 Lt už litrą. Tokį gana žymų kainų skirtumą lemia uogų surinkimo laikas. Jei jos jau pastovėjusios, apvytusios kaina, anot pardavėjų, iškart krenta. O jei uogos gerai išsilaikiusios, šviežios, didelės ir prisirpusios, tokių pavyks įsigyti už aukščiausią kainą.

Žemuogių ir aviečių kainos panašios kaip ir mėlynių, tačiau jos perkamos ne taip noriai. „Kam ko reikia – vieni labiau mėgsta žemuoges, kiti avietes. Sunku pasakyti, kodėl vienos uogos populiaresnės, juk visos jos yra vertingos, dėl to, manau, tai tik skonio reikalas“, – teigė Senojo turgaus prekeivė Jadvyga.

Nors miško uogų kainos šiemet išliko panašios kaip ir praeitą vasarą, tačiau prekeiviai skundėsi, jog dėl karštų orų labai sunku jas rinkti bei išlaikyti gražias – tokias, kad patiktų pirkėjams. „Nežmoniški karščiai tiesiog išdegina uogų krūmus ir pačias uogas. Sekmadienį nulijęs lietus akivaizdžiai atgaivino visą gamtą, taip pat mišką ir jo gėrybes“, – pastebėjo Jadvyga.

Tuo, kad prekyba uogomis vyktų itin aktyviai, turgaviečių prekeiviai negalėjo pasidžiaugti. Pasak jų, žmonės perka panašiai, kaip ir pernai. Tačiau atsiranda ir tokių, kurie perka itin dideliais kiekiais, teigdami, jog uogas šaldo ir vėliau jomis mėgausis visus metus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius