-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04

Miškų urėdijos vadovas V.Kaubrė neigia A.Gedvilienės priekaištus dėl patirties stokos

Naujasis Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovas Valdas Kaubrė neturi šios pareigoms būtinos trejų metų vadovavimo didelei įmonei patirties, tvirtina opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Aistė Gedvilienė. V.Kaubrė tokius priekaištus neigia.
Valdas Kaubrė
Valdas Kaubrė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Valstybinių miškų urėdija yra didelė ir svarbi įmonė, kuriai būtinas šimtaprocentinis skaidrumas, kad ji neštų naudą kiekvienam piliečiui (....) Šiandien kreipiausi į Prokuratūrą prašydama apginti viešąjį interesą, kad būtų panaikintas galima neteisėtas (VMU vadovo – BNS) konkursas ir aplinkos ministro įsakymas kuriuo buvo patvirtintas V.Kaubrė eiti pareigas“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė A.Gedvilienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aistė Gedvilienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aistė Gedvilienė

Pasak jos, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika nurodė, kad V.Kaubrė nuo 2007 metų dirbo vadovaujamą darbą šiuo metu likviduojamoje įmonėje „Domše miškas“ (nuo 2011 metų – „Domše Lietuva“) – ji ministro rašte vadinama „Domsjo Fabriker“ padaliniu su 415 darbuotojų, jo pajamos per metus siekia 160 mln. eurų.

„Tačiau „Domše miškas“ nėra ir nebuvo „Domsjo Fabriker“ struktūriniu padaliniu, tai yra filialu ar atstovybe. „Domše miškas“ pagal mano turimą informaciją yra savarankiškas juridinis asmuo, įregistruotas 2006 metais, kurio teisinė forma yra uždaroji akcinė bendrovė“, – aiškino A.Gedvilienė.

Jos teigimu, Registrų centro pateikti „Domše miškas“ finansiniai dokumentai patvirtina, kad ši bendrovė teisiškai nėra didelė įmonė. Pagal įstatymą tokia įmonė laikoma tokia, kurios du iš trijų rodiklių – turtas, pajamos ir darbuotojų skaičius –turi būti didesnis nei atitinkamai 20 mln. eurų, 40 mln. eurų ir 250.

A.Gedvilienė pripažino, kad V.Kaubrė kiek ilgiau nei vienerius metus metus užėmė vadovaujančias pareigas VMU, tačiau jose sukaupta patirtis neatitinka jos vadovui keliamo trejų metų darbo patirties didelėje įmonėje reikalavimo.

„Sudaroma regimybė tikrai skaidriai įvykusio konkurso, tačiau į konkursą ne tik buvo praleistas asmuo, kuris realiai neturi reikiamos patirties darbe, bet jis tą konkursą ir laimėjo“, – tvirtino A.Gedvilienė.

V.Kaubrė BNS nurodė, kad VMU vadovo pavaduotoju ir laikinuoju vadovu buvo vienerius metus ir aštuonis mėnesius, taip pat turi vadovavimo patirties „Domše Lietuvoje“, kuri buvo struktūrinis „Domsjo Fabriker“ padalinys.

„Domsjo Fabriker“ yra biologinio perdirbimo bendrovė, kurioje tuo metu dirbo 415 darbuotojų ir kurios pajamos per metus siekė 160 mln. eurų, todėl įmonė atitinka Įmonių finansinės atskaitomybės įstatyme nustatytą didelės įmonės apibrėžimą, o mano patirtis – konkurso pareigybės nuostatų numatytus reikalavimus“, – BNS tvirtino V.Kaubrė.

„Turiu didesnę nei trejų metų patirtį miškininkystės srityje ir didesnę nei trejų metų vadovavimo patirtį didelės įmonės, kaip ji apibrėžta Įmonių finansinės atskaitomybės įstatymo, struktūriniam padaliniui“, – pridūrė jis.

V.Kaubrė VMU vadovo konkursą laimėjo spalio pradžioje, o jos vadovu paskirtas nuo lapkričio 14 dienos.

Registrų centro duomenimis, Švedijos „Domsjo Fabriker“ nuo 2006-ųjų rugpjūčio iki 2015 metų vasario buvo vienintelė „Domše miško“ akcininkė. „Domše miškas“ buvo sukaupęs daugiausiai turto ir pasiekęs didžiausią apyvartą 2010 metas – atitinkamai 1,489 mln. ir 6,639 mln. eurų, didžiąją veiklos dalį bendrovėje vidutiniškai dirbdavo 6 žmonės.

2018 metų gegužę V.Kaubrė pradėjo dirbti VMU direktoriaus pavaduotoju medienos ruošai ir prekybai, anksčiau jis taip pat yra dirbęs Panevėžio miškų urėdu, bendrovėse „Stora Enso Miškas“ ir „Domše miškas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius