Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

Mišri Seimo narių grupė P.Gražulio nenori matyti nei Žmogaus teisių, nei Kultūros komitete

Mišri Seimo narių grupė, kuriai priklauso ir parlamentaras Petras Gražulis, teigia ne kartą Seimo frakcijų seniūnų pasitarime siūliusi išeitį, kuri galėjo tenkinti visas puses skiriant P.Gražulį į kitą komitetą – jis esą galėjo ir toliau likti dirbti Audito komitete, o grupės narė Aušra Maldeikienė sutiko pereiti dirbti į Kaimo reikalų komitetą.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tokia pozicija nuosekliai mūsų grupės atstovų yra išsakoma jau dešimt dienų, tačiau valdantieji ją atmeta“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime teigia Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis.

Anot jo, A.Maldeikienė daug dirba su smulkiais ūkininkais, domisi Europos Sąjungos žemės ūkio politika ir „tikrai būtų naudinga naikinant vien tik stambių ūkininkų dominavimą Lietuvos žemės ūkyje“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bronius Matelis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bronius Matelis

„Be to, nemanome, kad P.Gražuliui būtų tinkama dirbti Žmogaus teisių komitete arba Kultūros komitete, į kurį jam šiuo metu yra siūloma pereiti, – tikina B.Matelis.

– Mūsų grupė sulaukė kultūros darbuotojų skambučių. Jie prašo nesiųsti P.Gražulio dirbti į Kultūros komitetą. Kokie argumentai?“

Kultūrininkai, anot parlamentaro, valdančiųjų lyderio Ramūno Karbauskio P.Gražuliui skirtą kvietimą dirbti Seimo Kultūros komitete yra „antausis visiems kultūros darbuotojams“.

„Valdantieji viešai kalba, kad ketvirtadienį teiks balsavimui skirti P.Gražulį į Kultūros komitetą. Aš esu Mišrios Seimo narių grupės, kurioje dirba ir P.Gražulis, seniūnas, tačiau šiandien niekas manęs nesiteiravo, ar pasirašysiu tokį teikimą, neinformavo ir apie tai, ar pats P.Gražulis sutiko persikelti dirbti į Kultūros komitetą“, – komentuoja B.Matelis ir, atsižvelgdamas į visuomenės reakciją ir esamą padėtį, kai valdantieji esą su niekuo nesitaria, teigia nepasirašysiantis teikimo skirti P.Gražulį Kultūros komiteto nariu.

Aš esu Mišrios Seimo narių grupės, kurioje dirba ir P.Gražulis, seniūnas, tačiau šiandien niekas manęs nesiteiravo, ar pasirašysiu tokį teikimą.

„Valdantieji tegul patys suranda straipsnį Seimo statute, pagal kurį jie iškels P.Gražulį iš Žmogaus teisių komiteto“, – teigia parlamentaras.

„Manau, kad valdantieji, akivaizdžiai pataikaudami P.Gražulio norams dirbti Žmogaus teisių komitete ar Kultūros komitete, kiršina visuomenę. Tai aiškiai parodo, kad net ir kultūrą ar žmogaus teises liečiantys klausimai ir toliau bus vadinami emociniais, o sprendžiami ne pasitarus su visuomenės grupėmis, o stumiant keistus sprendimus „buldozerio“ principu“, – savo pranešimą žiniasklaidai užbaigia B.Matelis.

Anksčiau Seimo Audito komitete dirbęs P.Gražulis turėjo jį palikti, nes buvo pašalintas iš „tvarkiečių“ frakcijos ir tapo Mišrios Seimo narių grupės nariu, o ši jau turi savo atstovų Audito komitete.

P.Gražulis buvo paskirtas dirbti į Seimo Žmogaus teisių komitetą. Nepasitenkinimą tuo išreiškė žmogaus teisių gynėjai, surašę kreipimąsi Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, ir kai kurie Seimo nariai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Petras Gražulis

Portale Manoteises.lt kreipimąsi, kuriuo prašoma Seimo narių „išnešti“ P.Gražulį iš Žmogaus teisių komiteto, šiuo metu yra pasirašę daugiau nei 16 tūkst. asmenų.

Antradienį per parlamentinių frakcijų seniūnų susirinkimą pas V.Pranckietį parlamentarai nutarė P.Gražuliui siūlyti pereiti dirbti į Kultūros komitetą.

P.Gražulis BNS tikino nesutiksiąs dirbti šiame komitete.

Vasarą paaiškėjo, kad parlamentaras turi nesantuokinį vaiką. Žiniasklaida pranešė, jog buvusi Seimo nario mylimoji kaltina politiką nesirūpinant dukra.

P.Gražulis taip pat yra aktyvus seksualinių mažumų kritikas.

Į Seimą P.Gražulis pateko, kai jį aukštai partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše išreitingavo rinkėjai. Rinkimų metu politikas surinko 14 593 pirmumo balsų ir iš 4 vietos sąraše pakilo į 2-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius