Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 10

Mitingo metu ir jam pasibaigus policija sulaikė 20 žmonių, nukentėjusiųjų nėra

Vilniaus apskrities policijos viršininko Sauliaus Gago teigimu, Katedros aikštėje vykusio mitingo metu ir po jo pareigūnai iš viso sulaikė 20 žmonių. Didžioji dalis sulaikytųjų įtariami padarę administracinius nusižengimus. Pasak generalinio komisaro Renato Požėlos, jei ne gausios pareigūnų pajėgos, galėjo būti neišvengta ir prieš mėnesį prie Seimo vykusių riaušių scenarijaus pasikartojimo.

Policija savo darbą pradėjo nuo ryto, dirbdama postuose prie į sostinę vedančių kelių. Šiuose postuose iš viso užfiksuoti 35 administraciniai nusižengimai.

Pasak S.Gago, daugiausiai bausta už diržo nesegėjimą, techniškai netvarkingą automobilį, fiksuota ir saviizoliacijoje turėjusių būti žmonių.

Pačiame Vilniuje policijos pareigūnai per visą dieną – mitingo metu ir vėliau vykusiose eitynėse link Seimo – sulaikė 20 žmonių.

19 žmonių sulaikyta dėl Administracinių nusižengimų kodekso pažeidimų, vienas – neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

„Teisėtų reikalavimų nevykdymas, vaikščiojimas važiuojamojoje dalyje (...) taip pat esame sulaikę ir du asmenis pagal atliekamą ankstesnį tyrimą dėl riaušių“, – pasakojo S.Gagas.

VIDEO: Prie policijos raginimų skirstytis prisijungė ir R.Grinevičius: „Susirinksime dar ne kartą“

Pasak jo, pirmoji dienos pusė buvo visai rami, didesnių neramumų kilo tik popiet, baigiantis renginiui.

„Situacija iki pietų, beveik iki pat renginio pabaigos, vyko be didesnių incidentų Antrojoje dienos pusėje, renginiui pasibaigus, buvo duoti atsakymai, kaip elgsis policija“, – teigė Vilniaus policijos viršininkas.

Operacijai vadovavusio pareigūno teigimu, policija ruošėsi keliems galimiems scenarijams ir žmonėms pradėjus eiti link Seimo, buvo nuspręsta stabdyti juos ties J.Tumo Vaižganto gatvės ir Gedimino prospekto sankryža.

„Teko iš tos minios sulaikyti ir tų asmenų, kurie nepaisė policijos pareigūnų nurodymų, teisėtų reikalavimų“, – sakė S.Gagas.

Policijos pasiruošimą renginiui akcentavo ir generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Jei ne tas pasirengimas, jei ne gausios policijos pajėgos, labai tikėtina, kad galbūt būtume turėję panašų scenarijų, kaip buvo prieš mėnesį laiko“, – teigė jis.

Generalinis komisaras pabrėžė, kad nukentėjusiųjų nebuvo fiksuota nei tarp protestuotojų, nei tarp pareigūnų ar kitų žmonių. Neregistruota ir jokių pranešimų apie sugadintą turtą.

Pasak jo, policija nuo šiol ketina panašiai ruoštis visiems tokio tipo renginiams.

„Matyt ir ateityje į visus protesto renginius policija turės panašų požiūrį kaip ir dabar“, – sakė R.Požėla.

Abiejų pareigūnų teigimu, net ir išsiskirsčius žmonėms, dalis pareigūnų ir toliau budės per naktį bei šeštadienį. Reikalingas jų kiekis bus vertinamas pagal situaciją ir esamas grėsmes.

Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuotas mitingas penktadienį ryte prasidėjo Katedros aikštėje ir tęsėsi kiek trumpiau, nei planuota – apie 15.30 valandą.

Pasak policijos, renginyje per visą dieną galėjo dalyvauti iki penkių tūkstančių žmonių.

VIDEO: Įsismarkavusi mitingo dalyvių minia susidūrė su gausiomis policijos pajėgomis

Pasibaigus mitingui dalis jo dalyvių didele kolona pajudėjo Seimo link, tačiau už Lukiškių aikštės susidūrė su antiriaušine apranga apsirengusių pareigūnų užtvara.

Kurį laiką protestuotojai buvo užblokavę dalį Gedimino prospektą kertančios J.Tumo Vaižganto gatvės. Iš pradžių policija juos nustūmė už sankryžos, vėliau – patys atsitraukė.

Šį kartą susidūrimas tarp policijos ir mitinguotojų neperaugo į atvirą priešpriešą ir ilgainiui žmonės išsiskirstė, o policija atlaisvino užtvertas gatves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius