Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Mitinguos Kalvarijų turgaus prekeiviai

Antradienį ketina mitinguoti Kalvarijų turgaus prekeiviai. Jie reiškia nepasitenkinimą dėl to, kad Vilniaus valdžia užsimena apie galimą turgaus privatizavimą.
Kalvarijų turgavietė
Kalvarijų turgavietė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybės atstovai antradienį spaudos konferencijoje sakė išdavę jiems leidimą mitinguoti. Prekeiviai prašė leisti susiburti 2 tūkst. žmonių.

Kaip anksčiau skelbta žiniasklaidoje, Kalvarijų turgaus smulkiojo ir vidutinio verslo darbuotojų profesinės sąjungos mitingas turėtų vykti nuo 15 iki 16 valandos. Ketinama rengti eitynes nuo Kalvarijų turgaus iki Vilniaus savivaldybės.

Smulkieji verslininkai teigė besibaiminantys, jog turgavietei atsidūrus privačiose rankose, pabrangs leidimai prekiauti.

Vilniaus meras Vilius Navickas antradienį teigė, kad kol kas neaišku, koks likimas laukia Kalvarijų turgaus.

„Įkūrėme mažą efektyvią darbo grupę ir nuspręsime, ar ji bus privatizuojama, ar parduodama, ar koncesija, ar išnuomojama. Šita grupė paruoš viziją, o po to bus matyti“, - sakė jis.

Anot jo, tai turėtų paaiškėti spalio pabaigoje.

Vilniaus vicemero Gintauto Babravičiaus teigimu, savivaldybė siekia "sulaužyti stuburą turguje visą laiką buvusiam banditų lizdui". V.Navickas taip pat piktinosi, kad miestas iš šios prekyvietės nesurenka jokių mokesčių - šie pinigai esą "kažkur nusėda".

„Yra Halės turgavietė, kuri yra rekonstruota, renovuota, 28 mln. litų. Iš tiesų tai dabar mūsų ta turgavietė ir tie milijonai gaunasi mūsų. Moka mokesčius, beveik virš milijono į metus gauname mokesčių. Iš Kalvarijų turgavietės, kuri trigubai didesnė, praktiškai negaudavome nieko, visą laiką tik problemas, kriminalinius tyrimus“, - teigė meras.

G. Babravičius siūlė žurnalistams mitingo metu pažiūrėti, "kokie politikai ateis pasiganyti ir gauti dividendų".

„Jeigu ten atrasite frontininkų ir kitų radikalų, tada žinosite, kas tuos žmones gąsdina ir dezinformuoja“, - pareiškė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius