Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 16

M.Mažvydo mokykloje lankėsi japonų delegacija

Šią savaitę į Klaipėdą atvyko dvylika programos „International Youth Development Exchange Program 2010“ Japonijos jaunimo organizacijos atstovų. Trečiadienį apsilankę M.Mažvydo mokykloje svečiai domėjosi moksleivių ugdymu, laisvalaikiu, su pedagogais diskutavo apie švietimo sistemą.
Pedagogikos studentai ir jauni mokytojai iš Japonijos domėjosi Lietuvos švietimo sistema, kultūra ir istorija, noriai bendravo su moksleiviais.
Pedagogikos studentai ir jauni mokytojai iš Japonijos domėjosi Lietuvos švietimo sistema, kultūra ir istorija, noriai bendravo su moksleiviais. / J.Baikauskaitės/15min.lt. nuotr.

Jaunuoliai iki 25-erių metų, atvykę pagal Japonijos vyriausybės remiamą programą,  Lietuvoje ketina viešėti iki rugsėjo 19 dienos.Vizito mūsų šalyje metu pedagogikos studentai bei keli mokytojai domėsis Lietuvos kultūra, istorija, lankysis įmonėse. Japonams buvo rekomenduota apsilankyti M.Mažvydo mokykloje, kadangi jos direktorius Vytautas Dumčius moka japonų kalbą, yra vedęs japonų kultūros paskaitas Klaipėdos universitete.

M.Mažvydo mokykloje jaunuoliai iš tolimųjų rytų pasidalino į dvi grupes: penki pedagogai su mokyklos direktoriumi V.Dumčiumi aplankė pradinukus, padedant vertėjui stebėjo ir vedė jiems pamoką, bendravo su mokytojais apie mokinių užklasinę veiklą, diskutavo apie mokytojo prestižą. Kita japonų grupė žaidė krepšinį su aštuntokais, su jais kalbėjosi apie tai,kokios pamokos įdomiausios, kaip vyksta mokslai.

V. Dumčius neslėpė džiugesio, kad studentai iš Japonijos atvyko į M. Mažvydo pagrindinę mokyklą: „Jaunuoliams labai patiko mūsų naujoji interaktyvi lenta klasėse. Jie stebėjosi ir džiaugėsi, kad čia turi galimybės mokytis vaikai su negalia.“

Paviešėję Klaipėdoje, jaunuoliai iš Japonijos išvyko apžiūrėti Kryžių kalno, o ketvirtadienį išvyko į Vilnių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius