-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16

Pirmąją programėlę gyvenime gali sukurti ir jūsų vaikas

Nebūtina būti paaugliu ir juo labiau suaugusiu, kad sukurtum pirmąją savo gyvenime programėlę. Viena iš pilietinio projekto „Aš už Lietuvą!” iniciatorių – informacinių technologijų paslaugų bendrovė „Tieto Lietuva“ – kviečia vaikus smagiai leisti laiką mobilių aplikacijų dirbtuvėse ir susidraugauti su pasakos herojumi vikšreliu.
Vaikas su planšetiniu kompiuteriu
Vaikas su planšetiniu kompiuteriu / 123rf nuotr.

Šiandien jau nesistebima, kai mažamečiai iš rankų nepaleidžia planšetinio kompiuterio, moka susirasti kompiuterinius žaidimus ar pagaliau naršyti po youtube. Vienos didžiausių Šiaurės šalyse programavimo ir informacinių technologinių (IT) paslaugų bendrovės „Tieto Lietuva“ specialistai sako, kad ir 7–10 metų ar net jaunesni vaikai gali mokytis kurti programėles mobiliesiems telefonams.

„Mums kilo idėja gegužės 27–ąją, pilietinio projekto „Aš už Lietuvą!” dieną, surengti mobilių programėlių dirbtuves vaikams ir jiems parodyti, kad galima ne tik žaisti žaidimus, bet ir juos kurti! Vaikai draugaus su pasakos herojumi vikšru – planšetinio kompiuterio pagalba padės jam išsiristi iš kiaušinio, vikšrą maitins ir augins. Vaikams tai bus pirmoji gyvenime sukurta programėlė“, – sako „Tieto Lietuvos“ komandos vadovas ir šios kūrybinės iniciatyvos vaikams sumanytojas Donatas Venskus.

Vaikai draugaus su pasakos herojumi vikšru – planšetinio kompiuterio pagalba padės jam išsiristi iš kiaušinio, vikšrą maitins ir augins.

IT paslaugų bendrovės profesionalai į mobilių aplikacijų dirbtuves susipažinti su programavimo pagrindais kviečia 7–10 metų ar net jaunesnius vaikus. „Tieto Lietuvos“ partneris „Samsung Electronics Baltics" taip pat prisijungė prie šios gražios iniciatyvos ir parūpins mažiesiems svečiams darbo įrankius – planšetinius kompiuterius.

„Tieto Lietuva“ yra viena iš pilietinės iniciatyvos „Aš už Lietuvą“ iniciatorių. Bendrovė sukūrė asuzlietuva.lt svetainę, kurioje visi norintys ir galintys turėtų dar vieną priemonę įgyvendinti savo idėjas ir savo pilietiškumą išreikštų konkrečiais darbais.

„Aš už Lietuvą“ projektas yra vienas iš daugelio „Tieto Lietuvos“ vykdomų socialinių projektų. IT paslaugų bendrovė dalyvauja „Tech City“ asociacijoje, kuri buria ir ugdo IT talentus. Kartu su asociacijos narėmis kiekvieną mėnesį internetu transliuojamos e. pamokos Lietuvos 9–12 klasių moksleiviams, o „IT akademijoje“ jaunimą moko programavimo pagrindų ir padedama jam siekti profesinės karjeros. Šiemet jau bus penkeri metai, kai bendrovė vykdo „Mėnuo su IT“ programą, kurios metu perduoda studentams turimą kompetenciją IT srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius