Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 05

Modernaus meno centras pripažintas valstybei svarbiu kultūriniu projektu

Vyriausybė posėdyje priėmė sprendimą pripažinti Modernaus meno centrą (MMC) valstybei svarbiu kultūriniu projektu. MMC planuojamas statyti Vilniuje iš mecenatų Viktoro ir Danguolės Butkų privačių lėšų, taip pat – ES struktūrinių fondų lėšų. Šiuo projektu skatinama viešojo ir privataus sektorių partnerystė, padėsianti pritraukti apie 20 mln. litų privataus kapitalo investicijų.
Modernaus meno centro projektas
Modernaus meno centro projektas / Projektų autorių vizualizacijos

Ministro pirmininko tarnybos pranešime spaudai teigiama, kad svarstant projektą, premjeras Andrius Kubilius pabrėžė jo svarbą valstybei ir visuomenei. „Ši iniciatyva neturi precedento, kadangi tai yra pirmasis tokio masto mecenatinis projektas per pastaruosius dvidešimt metų. Džiaugiamės, kad privatūs asmenys skiria lėšų valstybei reikšmingam kultūriniam objektui, atveria visuomenei savo meno kūrinių kolekcijas“, – sakė ministras pirmininkas.

MMC ekspozicijoje bus galima išvysti lietuvių ir Lietuvoje gyvenančių menininkų modernistų darbus, kurtus maždaug nuo 1960 m. iki nepriklausomybės atgavimo, ir nepriklausomoje Lietuvoje kuriančių šiuolaikinių Lietuvos menininkų darbus.

Tikimasi, kad MMC suaktyvins šalies kultūrinį gyvenimą, leis pristatyti kūrybos ir meno įvairovę, pritrauks privataus kapitalo investicijas bei turistų srautus. Šioje erdvėje bus sudarytos visos galimybės skleistis kultūros forumui: muziejuje bus rengiami koncertai, spektakliai, kino filmų peržiūros, skaitomos įvairios paskaitos bei rengiamos konferencijos, veiks biblioteka ir informacijos centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius